Hoe kun je duurzaam ondernemen? - Artikelpost

Hoe kun je duurzaam ondernemen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 420 | Aantal woorden: 454 | Datum: | 0 commentaar

Energieverbruik, tegenwoordig een veel besproken onderwerp bij bedrijven. Zowel bij kleine, middelgrote, als grote bedrijven. Duurzaamheid wordt in Nederland steeds belangrijk, je kan er nergens omheen. Bij ieder gesprek over de energiebranche gaat het over duurzaam ondernemen. Hoe kun je dit als bedrijf nu het beste doen? Dat varieert natuurlijk weer per bedrijf. Het is dan ook verstandig om een energieadviseur in te schakelen die specifieke adviezen kan geven aan je bedrijf. Zelf op onderzoek uitgaan kan natuurlijk ook, maar let op, de energiebranche is er gecompliceerd. Niet iedereen kan hier zijn weg in vinden en het zal erg veel tijd kosten. Bij een energie adviesbureau zitten de echte energie experts die dit dagelijks doen. Zij kunnen je dan ook op tips wijzen die je zelf wellicht over het hoofd ziet.

Op welke manier kun je duurzaam ondernemen?

Hiervoor kunnen we eens naar wat voorbeelden kijken. Door te kijken hoe andere bedrijven duurzaam ondernemen kan het je op ideeën brengen, vooral als je in je eigen branche op zoek gaat. Laten we er eens wat voorbeelden bij nemen.

Duurzaamheid bij McDonald’s

Grote fastfoodketens moeten natuurlijk ook duurzaam ondernemen. Ze staan hiervoor dan ook geregeld in het daglicht. McDonald’s heeft het dan ook hoog in het vaandel staan. Zo hebben ze onder andere energie-zuinige apparatuur in de keuken, kiezen ze zorgvuldig hun verpakkingsmateriaal uit gerecycled materiaal, en gebruiken ze voor het transport vrachtwagens met een verminderde CO2-uitstoot. Dan zijn er ook nog eens veel nieuwe vestigingen die zonnepanelen op het dak hebben liggen. McDonald’s doet goed hun best om duurzaam te ondernemen.

Green Products van Philips

Maar ook Philips, een bedrijf dat voornamelijk elektronica producten maakt, moet duurzaam ondernemen. Philips investeert dan ook veel in groene technologieën en let goed op het energieverbruik van hun ontwikkelingen, dit moet natuurlijk zo laag mogelijk zijn. Om dit te realiseren maken ze veel gebruik van energie uit windmolenparken. Ondertussen wordt al meer dan de helft van hun producten gelabeld als ‘Green Products’Over de Auteur

Schrijft graag over diverse onderwerpen, zoals het milieu, technologie en huis & tuin.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo