Hoe steek je veilig een vuurpijl af? - Artikelpost

Hoe steek je veilig een vuurpijl af?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 201 | Aantal woorden: 1260 | Datum: | 0 commentaar

Nog een aantal weken en het is weer oud en nieuw. De laatste weken van het jaar hoor je s avonds steeds vaker vuurwerk. Er zijn vele verschillende soorten vuurwerk, zoals kindervuurwerk, knalvuurwerk en siervuurwerk. Het siervuurwerk is echt iets dat bij oud en nieuw hoort en kan dan ook heel erg mooi zijn. Vooral potten en vuurpijlen zorgen voor een mooi effect in de lucht. Echter is het ontzettend belangrijk om te weten hoe je veilig zo’n vuurpijl kunt afsteken. Daarom geven wij handige tips en advies hoe je dit veilig kunt doen.

 

Let op: vanaf dit jaar mag er enkel nog categorie 1 vuurwerk verkocht worden!

 

Stap 1. Koop veilig vuurwerk. Het is belangrijk om je vuurwerk te kopen bij een erkend vuurwerkverkooppunt. Al het vuurwerk bij deze winkels is uitgebreid getest en voldoet aan de nodige veiligheidseisen. Zo weet je zeker dat je uitgebreid getest vuurwerk koopt, wat de veiligheid ten goede komt.

 

Stap 2. Lees de gebruiksaanwijzing. Lees voor gebruik goed de gebruiksaanwijzing van de vuurpijlen en steek een vuurpijl nooit vanuit je hand af!

 

Stap 3. Gebruik een lanceerstation. De beste manier om je vuurpijl af te steken is om deze goed te lanceren. Dit kan het beste met een zogeheten “lanceerstation”, deze is speciaal gemaakt voor het lanceren van vuurpijlen en is bij elke vuurwerkwinkel te koop voor een paar euro. Alternatieven zijn een stevige PVC buis in de grond of een met zand verzwaarde fles.

 

Stap 4. Maak de vuurpijl klaar. Verwijder de lont beschermer of het rode papier zodat de lont goed zichtbaar is. Plaats vervolgens de pijl in het lanceerplatform, de PVS buis of de fles. 

 

Stap 5. Check de omgeving. Voordat je het vuurwerk gaat afsteken is het belangrijk om de omgeving te checken op andere mensen, dieren of objecten in de buurt van de vuurpijl.

 

Stap 6. Steek de vuurpijl aan met een aansteeklont. Een aansteeklont gebruiken is de veiligste manier om vuurwerk af te steken. Heb je geen aansteeklont? Gebruik dan een sigaret of sigaar, maar nooit een lucifer of aansteker.

 

Stap 6. Loop weg. Na het aansteken van de vuurpijl ga je op een afstandje van de vuurpijl staan. Probeer minimaal 15 meter bij de vuurpijl weg te lopen.

 

Stap 7. Probeer nooit opnieuw. Doet een vuurpijl het niet? Dan wordt dat een weigeraar genoemd. Probeer deze vuurpijlen nooit opnieuw aan te steken, maar doe deze in een emmer water.

 

Stap 8. Ruim het vuurwerk op. Na het afsteken van het vuurwerk is het natuurlijk wel zo netjes om al het vuurwerk op te ruimen.Over de Auteur

Als liefhebber van vuurwerk schrijf ik graag over allerlei onderwerpen gerelateerd aan oud en nieuw.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo