FB pix Hoe veilig is Nederland? Lees hier alles over misdaad en politie - Artikelpost

Hoe veilig is Nederland? Lees hier alles over misdaad en politie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 129 | Aantal woorden: 591 | Datum: | 0 commentaar

Nederland is een land in Europa. Nederland heeft veel mensen. Sommige mensen zijn lief. Sommige mensen zijn stout. Stout betekent dat je iets doet wat niet mag. Bijvoorbeeld: iets stelen, iemand slaan of iemand doodmaken. Dat heet misdaad.

Misdaad is niet goed. Misdaad maakt mensen bang of verdrietig. Misdaad maakt ook problemen voor het land. Daarom wil de politie misdaad stoppen. De politie is een groep mensen die zorgt voor veiligheid. Veiligheid betekent dat je geen gevaar hebt.

Hoeveel misdaad is er in Nederland?

De politie weet hoeveel misdaad er is in Nederland. De politie schrijft dat op een website. De website heet Misdaad in Kaart1. Op de website kun je zien waar en wanneer er misdaad was.

De website laat zien dat er elke dag misdaad is in Nederland. Maar niet overal even veel. In sommige plaatsen is er meer misdaad dan in andere plaatsen. Meestal is er meer misdaad in grote steden dan in kleine dorpen.

De website laat ook zien dat er verschillende soorten misdaad zijn. Sommige soorten misdaad zijn erger dan andere soorten misdaad. Bijvoorbeeld: iemand doodmaken is erger dan iets stelen. De ergste soorten misdaad zijn gelukkig niet zo vaak.

Wat doet de politie tegen misdaad?

De politie doet veel dingen tegen misdaad. De politie probeert te voorkomen dat er misdaad komt. Voorkomen betekent dat je iets stopt voordat het gebeurt. Bijvoorbeeld: de politie geeft tips om je huis te beschermen tegen dieven.

De politie probeert ook te vinden wie de misdaad heeft gedaan. Vinden betekent dat je weet waar iets of iemand is. Bijvoorbeeld: de politie kijkt naar sporen of camera’s om de dader te vinden. De dader is de persoon die de misdaad heeft gedaan.

De politie probeert ook te straffen wie de misdaad heeft gedaan. Straffen betekent dat je iets vervelends doet bij iemand die iets fout heeft gedaan. Bijvoorbeeld: de politie kan de dader meenemen naar de gevangenis of een boete geven.

Is Nederland veilig genoeg?

Nederland is best veilig, maar niet helemaal veilig. Er is nog steeds misdaad in Nederland. Dat is jammer. Maar het is ook goed om te weten dat er minder misdaad is dan vroeger. Dat betekent dat Nederland steeds veiliger wordt.

We kunnen allemaal helpen om Nederland veiliger te maken. We kunnen helpen door geen misdaad te doen. We kunnen ook helpen door goed op te letten en de politie te bellen als we iets verdachts zien. Verdacht betekent dat je denkt dat er iets niet klopt.

We kunnen ook helpen door aardig te zijn voor elkaar en geen ruzie te maken. Aardig zijn betekent dat je lief en vriendelijk bent voor andere mensen. Ruzie maken betekent dat je boos bent en schreeuwt of vecht met andere mensen.

Zo kunnen we samen zorgen voor een veilig Nederland!

Ik hoop dat je mijn blogpost leuk vond om te lezen. Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het me weten in een reactie!Over de Auteur

John Doefer, 1996

John Doefer

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo