FB pix In voor- en tegenspoed - Artikelpost

In voor- en tegenspoed

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1262 | Aantal woorden: 545 | Datum: | 1 commentaar

 

Het klinkt logisch en het is eruit voordat je er erg in hebt: het jawoord bij de gelofte voor elkaar te zorgen in voor- en tegenspoed die je aflegt bij het huwelijk. Op het moment dat deze woorden worden uitgesproken, is er bijna altijd sprake van een situatie die we in de categorie ‘voorspoed’ kunnen plaatsen. Huwelijksplechtigheden zijn feestelijk en als je in een feestelijke stemming bent, sta je niet erg lang stil bij wat je toezegt. Als gehuwden in spe dat wel zouden doen, dan zouden er waarschijnlijk minder trouwringen verkocht worden. 

Goede tijden

Twee mensen die besluiten hun verdere leven samen te zijn, zetten dat voornemen kracht bij door te trouwen. Ze kennen elkaar al een tijd, hebben een positieve levensinstelling en zijn naast geliefden ook maatjes. Daarbij hebben beide een behoorlijk inkomen, een factor die weinig met liefde, maar wel met stabiliteit en gelijkwaardigheid samenhangt. Niemand zal ontkennen dat er ook een duidelijke financiële component is bij de meeste huwelijken.

Dat is het mooie en gelukkig meestal ware verhaal van de hoofdrolspelers bij een huwelijk. Vaak wordt er ook al hardop over kinderen gesproken, die –natuurlijk- te zijner tijd, als het moment er geschikt voor lijkt, wat later in het leven van harte welkom zijn om het idyllische plaatje compleet te maken.

Slechte tijden

Voor het huwelijk zijn er misschien al eens meningsverschillen geweest, maar die konden gemakkelijk worden opgelost  door de grote gemeenschappelijke wens in het vizier te houden. Maar na het bereiken van de zo gewilde status van getrouwd stel ziet de wereld er helemaal niet veel beter uit, en het ‘grote gemeenschappelijke’ verdwijnt vaak snel uit het zicht.

De gelukzaligheid die als een rode draad door de periode voor het huwelijk liep, is ver te bekennen en minder prettige gevoelens van sleur en ergernis (sommige persoonlijke gewoontes kunnen je plotseling vreselijk gaan irriteren) steken de kop op.  Meestal zijn die niet direct bedreigend voor het voortbestaan van de verbintenis, maar wat gebeurt er als de echte tegenspoed uit de gelofte aan de deur klopt? Als je je baan verliest en je aantrekkingskracht op je partner er ook al jaren niet beter op is geworden? 

Tijden van bezinning

Is trouwen eigenlijk wel verstandig? Voor de oudere generaties was trouwen een vanzelfsprekendheid. Maar ook nu vinden veel jonge vrouwen –en mannen blijkbaar- dat trouwen ‘gewoon’ bij het leven hoort. Er wordt heel wat afgetrouwd, maar ook enorm veel gescheiden. Over belangrijke beslissingen moet je goed nadenken. Je zou tot de voorzichtige conclusie kunnen komen dat er weinig bewust wordt nagedacht over wat ‘ja’ allemaal kan inhouden.Over de Auteur

In dit artikel vraagt de schrijver zich af of mensen wel goed nadenken voordat ze trouw- of verlovingsringen om iemands vinger schuiven. Het lijkt in sommige gevallen niet gebeurd te zijn.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 4.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Sun, 27 Nov 2011 at 10:01 PM, by James
Goed artikel. Het is inderdaad maar de vraag of trouwen in elke situatie zo verstandig is. Maar als je een echte goede partner bent dan steun je mekaar door dik en dun, maak je goede tijden mee en slechtere tijden. Het hoort er nou eenmaal bij.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo