Informatie over CNC draaibanken - Artikel Post - Artikel Marketing

Informatie over CNC draaibanken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: RBOnline
Gezien: 702 | Aantal woorden: 391 | Datum: Wed, 10 Jul 2013 | 0 commentaar

Een CNC draaibank wordt aangestuurd door een computer, waardoor zeer precies gewerkt kan worden. De afkorting CNC staat dan ook voor Computer Numerical Control, wat grofweg betekent dat een CNC draaibank aangestuurd wordt door cijfers die de computer verstuurt. Een computer kan namelijk veel preciezer werken dan een mens dit ooit zal kunnen. Door de draaibank door een computer te laten besturen kan er met een marge van minder dan een millimeter gewerkt worden.

Verspaningstechniek
CNC draaibanken worden voornamelijk gebruikt in de verspaningstechniek. Deze techniek houdt het bewerken van verschillende materialen in zodat deze voldoen aan de wensen van de klant. Deze bewerkingen vinden altijd plaats door het afschaven en afschuren van materiaal. Bij een draaibank is het zo dat het materiaal zelf ronddraait en de messen op het materiaal gezet wordt, waardoor hier delen van af gehaald worden. Deze manier van verspanen wordt vaak gebruikt bij ronde materialen, of juist voor het creëren van een rond materiaal.

Hout en metaal

CNC draaibanken worden voornamelijk gebruikt voor het verspanen van hout en metaal. Afhankelijk van welk materiaal er gebruikt wordt moet er een bepaalde frees (het eigenlijke mes) in de draaibank worden geplaatst. Niet alle messen zijn namelijk geschikt voor de bewerking van dezelfde materialen. Daarnaast is ook het vermogen van de draaibank van belang. Voor de bewerking van een metalen object is er bijvoorbeeld meer vermogen nodig dan wanneer er een houten object gefreesd moet worden. Daarnaast is het bij het frezen van metaal ook van belang dat het materiaal gekoeld wordt, zodat het niet oververhit raakt.

Meer informatie over CNC draaibanken

Als u meer informatie wilt verkrijgen over CNC draaibanken is het verstandig om contact op te nemen met een handelaar in deze apparaten. Ieder merk en model draaibank is namelijk weer verschillend. Zeker als u een CNC draaibank aan wilt gaan schaffen voor uw bedrijf is het verstandig om met meerdere leveranciers te praten over de mogelijkheden die het apparaat biedt.

Over de Auteur

RB Online geeft informatie over verschillende technische onderwerpen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[389 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[114 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo