FB pix Informatie over de pellet kachel - Artikelpost

Informatie over de pellet kachel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1088 | Aantal woorden: 375 | Datum: | 0 commentaar

Een pellet kachel is een kachel die, zoals de naam al doet vermoeden, gestookt wordt met pellets. Pellets zijn kleine korrels die over het algemeen gemaakt zijn van hout. Dit hout wordt hier niet speciaal voor gekapt. Het afval dat overblijft van een zagerij wordt namelijk verwerkt tot pellets die vervolgens eenvoudig in de kachel opgestookt kunnen worden. Zo wordt meteen het afval opgeruimd en hebben anderen een ideale grondstof voor hun pellet kachel.

Waarom pellets stoken?
Veel mensen vragen zich af waarom je zou kiezen voor het stoken van pellets en niet voor hout zou gaan. Een pellet kachel heeft als voordeel dat er alleen zeer fijne korrels in hoeven, die ook nog eens lang blijven branden. Pellets zijn gemaakt van samengeperst hout, waardoor er veel brandstof in elke korrel zit. Dit is ook de reden dat er maar relatief weinig pellets nodig zijn om warmte te creëren. Hout heeft ook nog andere nadelen. Zo kan het stoken van hout lijden tot rookschade, omdat sommige houtsoorten zeer veel rook ontwikkelen als deze verbrand worden. Daarnaast kan het lang duren voordat een blok hout vlam vat, en als dat gebeurt dan wordt het meestal meteen heel warm bij de kachel. Bij een pellet kachel heb je als voordeel dat je de warmte voor het grootste deel zelf kunt bepalen, omdat deze niet zo onvoorspelbaar zijn als hout of andere materialen zoals kolen.

Daarnaast zijn pellets redelijk makkelijk te verkrijgen en op te slaan. Ze nemen relatief weinig plaats in omdat het samengeperste waren zijn, waar het opstapelen van hout veel plaatst vergt.

Er zijn pellet kachels die zijn uitgerust met een thermostaat en zichzelf dus inschakelen als het te koud wordt. Er zijn echter ook pelletkachels die met een timer werken. Deze stel je dan bijvoorbeeld in om rond 7.00 uur 's morgens aan te gaan zodat het lekker warm is wanneer u wakker wordt.

Over de Auteur

RB Online geeft informatie over pellet kachels.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo