Is een energielabel voor je kantoor verplicht? - Artikelpost

Is een energielabel voor je kantoor verplicht?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 157 | Aantal woorden: 674 | Datum: | 0 commentaar

Voor het verkopen of verhuren van je bedrijfspand is het beschikken over een energielabel sinds 2015 verplicht. Echter is voor kantoren al sinds 2005 verplicht om over een energielabel te beschikken. Bij het verkopen van je kantoor dient het energielabel te worden overhandigd aan de nieuwe eigenaar. Bij het verhuren van je kantoor dient het energielabel bij de start van de huur aanwezig te zijn. Een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen kan eenvoudig online, zodat jouw kantoor er helemaal klaar voor is wanneer je van plan bent om deze te verkopen of verhuren.

Alle gegevens over jouw kantoor op een energielabel

Met een energielabel kun je meteen de belangrijk informatie zoals de energiezuinigheid en beschikbare ruimte van jouw kantoor zien. Daarnaast bevat het energielabel een aantal maatregelen die genomen kunnen worden om het energielabel te verbeteren en blijft het label 10 jaar geldig. 

Controles op de energielabel

Om te voorkomen dat je een boete oploopt is het ontzettend belangrijk dat jouw kantoor op tijd over een energielabel beschikt. Dit wordt namelijk gecontroleerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). In een landelijke database (EP-online) en het kadaster, kan de ILT alle geregistreerde energielabels zien, bij welke kantoren deze horen en welke overdrachtsgegevens hierbij horen. Om te voorkomen dat je een boete oploopt, moet de registratiedatum van het energielabel voor de overdrachtsdatum van het kantoor zijn.

Regel een energielabel voor een succesvolle overdracht

Het regelen van een energielabel moet door de verkoper of verhuurder van het kantoor worden gedaan. Het energielabel dient voor de overdracht of start van de huurperiode van het kantoor aanwezig te zijn. Wanneer dit niet het geval is kan de verkoper of verhuurder van het kantoor een boete oplopen.

Registreer voor een energielabel voor jouw kantoor

Een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen kan gemakkelijk online, wanneer jouw kantoor geregistreerd staat in de Basisregistratie voor Adressen en Gebouwen (BAG). Met behulp van de codes in de BAG die bij jouw kantoor horen, kan er een inspectie worden gedaan om vervolgens een bijpassende energielabel vast te stellen en deze officieel te registreren.Over de Auteur

Als vastgoedbeheerder adviseer ik graag andere eigenaren van kantoren en bedrijfspanden. In dit artikel vertel ik alles over de verplichting van een energielabel voor je bedrijfspand.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo