Juridische tips voor wonen in een VvE - Artikelpost

Juridische tips voor wonen in een VvE

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 197 | Aantal woorden: 404 | Datum: | 0 commentaar

Woon jij in een VvE (Vereniging van Eigenaars), of ben je van plan om een appartement te kopen, en kom je zodoende waarschijnlijk in een VvE te wonen? Dan is het verstandig om alle juridische ins en outs te kennen van de werking van een VvE, en het bijbehorende appartementsrecht. Appartementseigenaren komen onderling helaas vaak in vervelende situaties terecht vanwege onvoldoende kennis van het appartementsrecht. Het bestuur van een VvE is vaak ook onvoldoende gespecialiseerd in de regelgeving, waardoor juridische geschillen vaker voorkomen dan je zou verwachten.

Waar moet je dan precies bij stilstaan wanneer je van plan bent om een appartementsrecht te kopen? Ten eerste is het belangrijk om de splitsingsakte van de VvE door te nemen. Hierin staat beschreven hoe de VvE in elkaar zit, welke maandelijkse bijdragen gepaard gaan bij lidmaatschap van de VvE, en hoe de besluitvorming binnen de VvE werkt. Daarnaast is het belangrijk om precies te weten wat je koopt. Vaak wordt vergeten dat een parkeerplaats en/of berging aparte appartementsrechten betreffen. Bekijk ook het bestemmingsplan van het appartementencomplex om in te zien hoe je het appartement mag gebruiken. Vraag ook stukken van de VvE op om deze te controleren, en bekijk of een Meerjaren Onderhoudsplan is opgesteld.  

 

Wanneer een VvE actief is, is het wonen in een VvE zeer rustgevend en interessant. Gezamenlijk kunnen appartementseigenaren namelijk meer problemen oplossen en voorkomen. Kennis samenvoegen is een sterktepunt van vele VvE’s. Ook is het voor appartementseigenaren zeer relevant om gezamenlijk onderhoud uit te voeren. Echter, kan het wonen in een VvE ook voor frictie zorgen. Zeker wanneer kennis van het appartementsrecht beperkt is. Gelukkig kunnen juridische geschillen vaak worden voorkomen omdat partijen begrijpen dat het beter is om de problemen gezamenlijk op te lossen. Wanneer er geen uitweg meer in zicht is, wordt vaak een appartementsrecht advocaat ingeschakeld voor juridische ondersteuning en/ of advies. Een advocaat gespecialiseerd in appartementsrecht kan je uiteraard ook van advies voorzien voordat je een appartementsrecht koopt.Over de Auteur

Specialist op het gebied van appartementsrecht 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo