Kantoorartikelen online kopen - Artikel Post - Artikel Marketing

Kantoorartikelen online kopen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Prixos
Gezien: 839 | Aantal woorden: 1158 | Datum: Sun, 30 Jun 2013 | 0 commentaar

 

Om kantoorartikelen te kopen heeft u verschillende mogelijkheden. U kunt natuurlijk altijd naar een winkel gaan, zoals Bruna of Staples. Maar dan loopt u de kans dat ze het bewuste artikel niet hebben of dat het niet op voorraad is.

U kunt natuurlijk ook bestellen uit een speciaal catalogus, zoals van Viking Direct. Maar heeft u dan wel de beste prijs?

 

De laatste jaren verschuift de verkoop meer en meer van de traditionele kanalen naar het internet. De online verkoop van kantoorartikelen groeit jaar op jaar terwijl de winkel verkoop stagneert en de catalogi terrein verliezen. Zowel gevestigde aanbieders zoals Viking en Staples, maar ook nieuwe spelers zoals Prixos.nl bieden een ruim assortiment aan in hun webshops.

 

De belangrijkste redenen voor deze tendens zijn de volgende:

1.       Tijdsverlies. De klant verliest geen tijd  aan het bezoeken van een winkel, de bestelling wordt direct vanaf de eigen PC geplaatst.

2.       Openingsuren: 24 uur per dag, 7 dagen per week, u bestelt wanneer het u uitkomt. Wel moet gezegd worden, dat de meeste bestellingen gewoon tijdens de kantooruren geplaatst worden.

3.       Snelle levering: De bestelling wordt meestal binnen 1-2 dagen geleverd. Dus zelf schouwen met zware dozen is er niet meer bij.

4.       Ruime keuze: Door de vergaande samenwerking tussen groothandels en webshops heeft u een veel groter assortiment waar u uit kunt kiezen, dan u in enige winkel zult vinden. Groene pennen of een speciale tekensjabloon zult u daar niet vinden, online wel. Bij Prixos.nl kunt u kiezen uit 25.000 artikelen, terwijl een winkel niet meer dan 5-6.000 producten telt. Van belang is wel, dat de indeling van de webshop goed is gedaan, zodat u snel uw product kunt vinden.

5.       Scherpe prijzen, grote besparingen. Door de prijstransparantie enerzijds en de lagere kosten anderzijds zijn webshops over het algemeen een stuk goedkoper. Echter, ook hier moet u oppassen, want er zijn zeker nog verschillen. Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders, de verschillen kunnen oplopen tot meer dan 30%! Prixos.nl heeft een handige prijs index voor kantoorartikelen op haar website staan, waarin 200 belangrijke, alledaagse artikelen worden vergeleken.

6.       Service. Omdat de kantoorartikelenmarkt gekend is voor herhalingsaankopen, zullen aanbieders er alles aan doen om u een uitstekende service te bieden, zodat u ook een volgende keer weer bij hen zult bestellen.

7.       Betaling. In de meeste webshops heeft u de keuze uit verschillende betalingsmogelijkheden. Vrijwel altijd kunt u betalen met Ideal of creditcard, evenals betaling vooruit via de bank. De grotere spelers, zoals Prixos.nl, Staples en Viking bieden u, als bedrijf, ook de mogelijkheid om uw kantoorartikelen op factuur te kopen.

 

Waar moet u op letten bij de keuze van uw online kantoorartikelen leverancier?

De keuze hangt vooral af van hetgeen u belangrijk vindt. Hecht u vooral belang aan een bekende naam of meer aan een scherpe prijs? Wilt u vooraf of achteraf betalen? Wilt u eenmalig een voordeeltje halen of steeds opnieuw scherpe prijzen hebben? Heeft u een ruime keuze nodig, of slechts een paar.

 

Waar u zeker op moet letten.

Staan de contact gegevens van de aanbieder op de site (adres, telefoonnummer, maar ook KVK, BTW en bankrekening nummer)? Op sommige websites vindt u alleen een contactformulier, maar geen telefoonnummer.  Als u hier geen goed gevoel bij heeft, kies dan liever een andere aanbieder.

 

Heeft u nog vragen over dit artikel? Bel me gerust op 030-8906565 of stuur me een email op oscar@prixos.nl

 

Graag wens ik u succes met uw online aankopen van kantoorartikelen.

 Over de Auteur

Oscar van Prixos heeft een jarenlange ervaring in de kantoorartikelen markt. Na verschillende inkoop en marketing functies bij Staples en Office Depot (Viking Direct) heeft hij in 2009 zijn eigen firma Prixos.nl kantoorartikelen opgezet. Deze online discounter kent een snelle groei en heeft nu al meer dan 20.000 klanten.

De basis van het succes is gegrond op een consequente strategie:

30% goedkoper dan elders

snelle levering, 1 werkdag

ruime keuze uit ruim 25.000 artikelen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo