Kater voorkomen - Artikelpost

Kater voorkomen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 523 | Aantal woorden: 428 | Datum: | 0 commentaar

Als je veel alcohol drinkt is een kater bijna niet te voorkomen.  Ondanks de kater drinken toch veel mensen alcohol. Dit wordt om verschillende redenen gedaan. Veel mensen houden van  de smaak van alcoholische dranken en vooral van het effect ervan. De wereld ziet er mooier uit en je voelt je vrolijker, losser en meer ontspannen.

Om de kater de volgende dag te beperken kun je het beste na ieder glas alcohol een glas water of fris drinken en vlak voor het slapengaan nog een groot glas water drinken. Een sportdrankje kan ook: daar zitten behalve vocht ook suiker en ionen in. Deze voorraden worden door te veel alcoholgebruik aangetast. Je bloedsuikerspiegel blijft beter op peil, waardoor je minder slap en licht in je hoofd wordt. Met sportdrank houdt het lichaam het vocht ook beter vast.

 

Alcohol spoort de nieren aan extra vocht af te scheiden. Het lichaam droogt uit en je hersenen krijgen een vochttekort. Hierdoor botsen ze als het ware tegen de schedel en vandaar die hoofdpijn. Verder zorgen de afbraakprocessen in je lichaam voor een ellendig gevoel. De alcohol wordt door enzymen in de lever eerst omgezet in aceetaldehyde die daarna wordt omgezet in azijnzuur. Deze acetaldehyde is zo mogelijk nog giftiger dan de alcohol zelf. En of dat nog niet genoeg is kunnen chemische toevoegingen in de drankjes, maar ook de mix van verschillende drankjes door elkaar de hoofdpijn verergeren.

 

Eet genoeg voor en tijdens het drinken, het  liefst eiwitrijk en vet voedsel. Hierdoor wordt de opname van alcohol vertraagd. Met eten verminder je ook de kans op overgeven, omdat anders de alcohol het slijmvlies van de maag teveel prikkelt. De maag kan dan samentrekken en de alcohol via de snelste weg weer lozen.

 

Om een kater helemaal te voorkomen kun je het beste helemaal geen alcohol drinken of nier meer dan twee glaasjes.

 Over de Auteur

De auteur van deze tekst verkoopt Hangovercaps. Hangovercaps zorgen ervoor dat je na het drinken van alcohol geen last hebt van een kater. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo