Kiezen van de juiste labels in een magazijn - Artikelpost

Kiezen van de juiste labels in een magazijn

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 127 | Aantal woorden: 758 | Datum: | 0 commentaar

Als jij het magazijn goed hebt ingericht zie je vast en zeker allerlei labels en bordjes. Deze helpen je niet alleen om structuur in je magazijn aan te brengen, maar dienen ook als herinnering. Toch zijn er veel verschillende soorten labels die je in een magazijn kunt terugvinden. Wij geven een aantal voorbeelden.

1. Magnetische etiketten

Heb jij veel stellingen van metaal in het magazijn staan en willen de locaties van je producten nog wel eens wijzigen? Dan zijn de magnetische etiketten ideaal voor jou. Deze kun je tijdelijk door de magneet functie op een stelling plakken. Het bevestigen gaat in dit geval net zo makkelijk als het loshalen van de etiketten. Het kan namelijk best voorkomen dat jij seizoensgevoelige producten verkoopt waardoor jij in de zomer niet hetzelfde aanbod hebt als in de winter. Dan is het natuurlijk zonde als er plekken in het magazijn zijn die niet optimaal worden benut. Met magnetische etiketten voorkom je verspilling van ruimtes zonder dat het je extra moeite kost.
2. Palletstelling labels

Deze labels zie je in het magazijn misschien wel het meest. Deze labels zie je vaak op de stellingen zelf, zodat je deze makkelijk kunt scannen, zelfs als de locatie eigenlijk hoger op de stelling ligt. Door goede en overzichtelijke palletstelling labels te gebruiken beperk je het risico op fout gepickte orders tot een minimum. Welke ondernemer wil dat nu niet?

3. Typeplaatjes

Typeplaatjes zijn de labels die je niet snel opmerkt. Dit zijn in de meeste gevallen hele kleine plaatjes op producten en niet zozeer op stellingen. Denk hierbij aan apparaten waarbij het belangrijk is dat de typenummers en andere data zichtbaar blijven. Deze plaatjes gaan vaak jaren mee en worden dan ook niet al te vaak vervangen.

4. Locatieborden

 

De locatieborden in een magazijn heeft iedereen wel eens gezien. Dit zijn de bordjes in de lucht (veelal in kleur) met een locatie erop. Dit kan per magazijn verschillen, maar de locatieborden zijn vaak de eerste aanwijzing voor de orderpickers. Zo weten zij gelijk in welk gebied van het magazijn zij moeten zijn om de producten te vinden.

Over de Auteur

Als magazijnmederker weet ik als geen ander hoe belangrijk de juiste labels zijn. Daarom geef ik hier handige tips voor het kiezen van de juiste labels.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[92 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo