Kinderopvang vinden? 4 handige tips - Artikel Post - Artikel Marketing

Kinderopvang vinden? 4 handige tips

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 143 | Aantal woorden: 483 | Datum: | 0 commentaar

Het vinden van geschikte kinderopvang kan een ontzettend lastige klus zijn. Hoe bepaal je nu welke crèche of gastouder het meest geschikt is voor jouw zoon of dochter? We geven je vier handige tips om de keuze wat te vergemakkelijken.

Kijk goed rond

De eerste tip is meteen de belangrijkste: geef je ogen goed de kost wanneer je een crèche of gastouder bezoekt voor een impressie. In een gezonde situatie zijn de begeleiders continu met de kinderen bezig. Ze zitten op de grond, spelen met de kinderen, hebben wellicht eens een kind op schoot.

Wat ze in ieder geval niet horen te doen is apathisch toekijken vanaf een afstandje. Kleintjes hebben in hun eerste jaren een sterke behoefte aan nauwe, liefdevolle, interactieve relaties met volwassenen om zich te kunnen ontwikkelen. Daarom is het vooral belangrijk dat de opvangouders warm en ontvankelijk zijn en dat de kinderen voldoende persoonlijke aandacht krijgen, ook in een groep.

Zorg voor langetermijnopvang

Je kind heeft behoefte aan consistentie. Het kost moeite om te wennen aan nieuwe ‘ouders’. Daarom is het van groot belang dat eventuele gastouders of crèchebegeleiders niet steeds wisselen. Met een gastouder kun je afspreken dat hij of zij zich voor tenminste een jaar bindt. Breng je je kind naar de crèche, zoek dan uit hoe het verloop in het personeelsbestand is.

Vraag naar het pedagogisch beleid

Ook een zeer belangrijk punt is de opvoedingsfilosofie die de gastouder of crèche aanhangt. Denk hierbij aan geloofsovertuiging - zoek bijvoorbeeld specifiek naar een christelijk gastouderbureau - maar ook meer praktische zaken. Hoe zit het met ‘schermtijd’ (staat de hele dag de tv aan bijvoorbeeld), wat voor tussendoortjes krijgen de kinderen, zijn er vaste tijden om een dutje te doen, enzovoorts. Kortom: stel zoveel mogelijk vragen!

Voel je niet té gebonden

Het strookt wellicht niet helemaal met de tweede tip die we je gaven, maar jezelf in te extreme mate binden aan een specifieke gastouder of crèche is ook weer niet verstandig. Je bent niet getrouwd met die persoon en als het niet blijkt te werken kun je altijd overstappen. Natuurlijk wil je het liefst zo min mogelijk verandering voor je kleine, maar het kan gebeuren dat het gewoon niet klikt. Wees niet bang dat de gastouder zich hierdoor aangevallen of beledigd voelt: dit hoort er nu eenmaal bij. Het zal je niet kwalijk genomen worden. Immers: iedereen wil het beste voor jouw kind!Over de Auteur

Specialist op het gebied van kinderopvang

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[255 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo