FB pix Kroegentochten in Amsterdam - Artikelpost

Kroegentochten in Amsterdam

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1703 | Aantal woorden: 732 | Datum: | 0 commentaar

   
Amsterdam staat bekend om haar vele gezellige kroegen en cafés. Op iedere hoek van de straat is wel een cafeetje vinden. Van hip en trendy tot onversneden oud bruine '' kroeggies''. In Amsterdam zijn ze in overvloed aanwezig. Ik heb hieronder een aantal cafeetjes gezet die zeker een bezoekje waard zijn.

Café 't Aepjen.
Café in 't Aepjen is gevestigd in een van de twee laatst overgebleven houten huizen van Amsterdam en het nostalgische interieur van dit café ziet er nog precies hetzelfde uit als in de tijd van Michiel de Ruyter en de Scheepsjongens van Bontekoe.
De naam in 't Aepjen komt volgens de legende ( en de barman ) van het feit dat zich in dit pand oorspronkelijk een herberg bevond. De matrozen die hier een slaapplaats zochten konden hun rekening niet alleen in keiharde munten maar ook in apen voldoen. Natuurlijk zaten deze apen vol vlooien en ongedierte, dus als een matroos al krabbend door de binnenstad van Amsterdam liep dan wisten de andere dat hij; '' in de aap gelogeerd had'' .
Naast het uitgebreide assortiment van speciale biertjes, schenken ze hier likeurtjes en jenevers van de Amsterdamse stokerij van Wees. Dit maakt café in het Aepjen een perfect café om tot in de late uurtjes te kantelen.  

Café het Papeneiland 
Het Papeneiland bevindt zich op de hoek Prinsengracht/ Brouwersgracht en is een echte aanrader voor de liefhebber van authentieke Amsterdamse kroegjes. Vooral in de weekenden zit dit oud bruine café vol met zonnebank bruine Amsterdammers die aan hun pikketanissie nippen. In vroegere eeuwen liep er een ondergrondse tunnel vanaf de tegenovergelegen Posthoornkerk naar dit café. Deze tunnel werd gebruikt als vluchtroute door de eigenzinnige katholieken die in het geniep elke zondag hun mis hielden. Vandaar ook de naam Papeneiland, want de naam papen werd vroeger gebruikt door de protestanten als geuzennaam voor katholieken.

 


Café Lowietje
Een ander speciaal cafeetje in de Amsterdamse Jordaan is café Lowietje. Zoals de naam al doet vermoeden is café Lowietje het Baantjer café. Dat het café zich, zoals in de tv serie wordt gesuggereerd, op de Wallen bevindt is dus een grote zwendel. Café Lowietje zit gewoon midden in de Amsterdamse Jordaan, namelijk op de 3e Goudsbloemdwarsstraat nr. 2. Dit café is de ideale plek voor een ieder die de echte Jordanees nog in het wild wil bezichtigen.
Hier in het café is alles nog precies hetzelfde als in de tv serie en voor de  Baantjer fans onder ons is een bezoekje aan dit café een absolute must.

Het Arendsnest
Een andere aanrader is café het Arendsnest. Het Arendsnest is de perfecte plek voor de echte  bierliefhebber.
Dit Nederlands biercafé, dat in tegenstelling tot veel andere cafés,  uitsluitend Hollandse biertjes schenkt, heeft meer dan 100 verschillende bieren op voorraad. Ook stromen er op aanvraag maar liefst 30 verschillende rijkelijk uit de tap.
Met een lekker glaasje gerstenat in de hand is dit de perfecte plek om je dagje in Amsterdam af te sluiten.  
Over de Auteur

Reinier is behalve een gids bij GETevents ook een liefhebber van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo