Laten testen op hoogbegaafdheid - Artikel Post - Artikel Marketing

Laten testen op hoogbegaafdheid

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: piet
Gezien: 477 | Aantal woorden: 586 | Datum: Tue, 30 Apr 2013 | 0 commentaar

 

In de rest van de wereld, is er een breed scala van individuele verschillen in vaardigheden. Kinderen die onder het gemiddelde zitten, worden snel gespot door artsen en leraren, en hun ouders wordt geadviseerd om hulp te zoeken. Vroege opsporing van leertekorten van kinderen is van vitaal belang, zoals vroegtijdige interventie is essentieel voor een optimale ontwikkeling. Vroegtijdige signalering en interventie zijn ook essentieel voor een optimale ontwikkeling van hoogbegaafde capaciteiten.

Dus, als uw kind slim is en gelukkig lijkt op school, wat zou dan het punt zijn om uw kind te laten testen? Is het niet testen gereserveerd voor kinderen die problemen hebben? Eigenlijk niet

Hier zijn enkele typische scenario van slimme kinderen:

"Mijn zoon was zo enthousiast om naar school te gaan, maar nu klaagt hij dat hij niets leert. "

"Ons kind heeft nooit een raadsel niet opgelost. Ze is geweldig met doolhoven, kan altijd onze auto vinden op de parkeerplaats, houdt van het doen van kunst, en is gek op wetenschappelijke experimenten. Maar ze heeft moeite het onthouden van haar wiskunde feiten en haar lezen is niet zo geavanceerd als de andere studenten. Ze begint te zeggen: 'Ik ben dom!' "

"Ons huis is een slagveld elke avond als onze zoon weigert om zijn huiswerk te doen. We hebben alles geprobeerd, maar niets werkt.

Deze scenario's zijn recepten voor onderpresteren-kinderen der belofte, die niet krijgen hun basisbehoeften voldaan. Als deze anekdotes bekend klinken, moet je professioneel advies over hoe u de situatie kunt veranderen.

Het kan daarom verstandig zijn om op hoogbegaafdheid te laten testen, want dan kunt u het dagelijks programma aanpassen. Als blijkt dat uw kind hoogbegaafd is kan u ook bij professionele hulp terecht. Die kunnen u beter ondersteunen. De voor en nadelen van een dergelijke test moeten goed onderzocht worden, door u als ouder. Het is belangrijk dat u een bewuste keuze maakt.

Meer informatie vindt u op deze website over: hoogbegaafdheid. Informatie voor hoogbegaafden, ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen of gewoon geïnteresseerde mensen.Over de Auteur

Auteur op de website www.zobegaafd.nl .

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo