Let hier op bij het aanschaffen van horeca apparatuur - Artikelpost

Let hier op bij het aanschaffen van horeca apparatuur

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 83 | Aantal woorden: 651 | Datum: | 0 commentaar

Als beginnende horeca ondernemer heb je soms te maken met de aanschaf van nieuwe horeca apparatuur. Het kan zo zijn dat de zaak die overgenomen wordt geen apparatuur heeft of dat alle appratuur verouderd is. Dan is het logisch dat er nieuwe apparaten en misschien wel meubels aangeschaft moet worden. Maar waar moet er eigenlijk op gelet worden bij zo een aankoop? In dit artikel geef ik een aantal tips mee die handig zijn om door te nemen.

 

Een goede leverancier is belangrijk

Als er nieuwe apparatuur aangeschaft moet worden is het belangrijk om ruim de tijd ervoor te nemen. Soms kan een verkooppraatje van een adviseur heel overtuigend overkomen waardoor er te snel een beslissing gemaakt wordt, waar achteraf spijt van komt. Dat is natuurlijk hartstikke vervelend. Oriënteer daarom op het internet naar verschillende aanbieders en ga ook bij minstens vijf aanbieders langs. Daarnaast is het ook handig om de aanbieders van te voren te beoordelen op basis van reviews. Ook is het goed om te kijken wat de leveranciers beloven. Deskundig advies en garantie is daarbij altijd wel een vereiste. Voor professionele horeca apparatuur kan er altijd op Gastrodeals gerekend worden.

 

Bedenk vooraf wat het doel van de apparatuur is

Van te voren bedenken wat het doel is van de horeca apparatuur klinkt misschien een beetje raar. Maar het is wel belangrijk om van te voren te bedenken hoe vaak de apparaten worden gebruikt. Op deze manier kan er ook in de balans rekening gehouden worden met de resterende waarde. Ook kan de apparatuur gekozen worden op basis van het doel. Want als iets heel vaak gebruikt wordt dan is het beter om te kijken naar de kwaliteit. Verder moet er ook gekeken worden naar het doel van de horeca zaak. Verwacht je veel bezoekers? En welke apparatuur heb ik nodig om mijn zaak hoe dan ook draaiende te houden.

 

Kies onderhoudsvriendelijke apparaten

Dit is misschien wel een van de belangrijkste punten als horeca ondernemer. Want je wil niet al te veel tijd kwijt zijn aan het onderhouden van alle apparatuur. Niemand houdt van schoonmaken en zeker niet als het moeilijk is om ergens bij te komen of iets schoon te maken. Kies daarom voor onderhoudsvriendelijke apparaten en voorkom een vieze keuken en een boete van de schoonmaakkeuringsdienst.

 

Houdt rekening met de inrichting van de keuken

Ook is het verstandig om bij de aanschaf van nieuwe apparatuur te kijken naar de inrichting van de keuken. Ook dit klinkt misschien erg logisch maar het kan nog wel eens vergeten worden. Meet daarom van te voren de hele keuken op en maak een soort plattegrond van waar je de apparatuur kan en wil zetten. Houdt daarbij ook rekening met voldoende loopruimte voor 2 of meer medewerkers. Het zal namelijk niet prettig zijn als er achteraf niet genoeg ruimte is om de werkzaamheden uit te voeren.

 

Leasen van horeca apparatuur is ook mogelijk

Bij de aanschaf van apparatuur kan er nagegaan worden of het verstandig is om alles zelf te financieren of het te leasen. Horeca apparatuur zal niet goedkoop zijn waardoor er hele hoge kosten gemaakt moeten worden. Door de apparatuur te gaan leasen vallen deze kosten weg. Er zal dan maandelijks een vast bedrag betaald moeten worden. Dit kan erg gunstig zijn voor nieuwe ondernemers.Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie te delen over verschillende onderwerpen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo