Make-up kopen lastig? Niet met deze tips! - Artikel Post - Artikel Marketing

Make-up kopen lastig? Niet met deze tips!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: PW
Gezien: 420 | Aantal woorden: 532 | Datum: Mon, 27 Jan 2014 | 0 commentaar

Vrijwel iedere vrouw heeft er één of meerdere producten van in de la liggen en gebruikt het praktisch iedere dag. Sommige vrouwen gebruiken er veel van en hebben er een hele routine voor ontwikkeld, terwijl anderen meer gaan voor een ‘naturel-ogende’ look. Het is verkrijgbaar in ontelbaar veel varianten, kleuren en prijscategorieën. We hebben het over make-up! Door het ruime aanbod kan make-up kopen soms nog best lastig zijn. Daarom geven we je hieronder een paar tips om het iets makkelijker te maken.

Oorsprong en herkomst

Make-up stamt al uit de tijd van Cleopatra, koningin van het oude Egypte. Al ver voor Christus versierde deze koningin haar ogen met zwarte eyeliner en blauwe oogschaduw, gemaakt van henna, kopersulfaat, grafiet, oker en malachiet vermengd met olie en/of water. Ook in het Oude Griekenland was make-up al in trek. Daar kleurden ze hun lippen namelijk met kersen- en bessensap. In Japan versierden de Geisha’s hun ogen en lippen met de kleur afkomstig van vermalen saffloer-bloemblaadjes.

Tegenwoordig maken veel make-up merken gebruik van chemische bestanddelen om de producten beter en langer geconserveerd te houden, waterafstotend te maken en de ingrediënten beter aan elkaar te laten binden om klonters en het uitlopen ervan te voorkomen.

Doel

Make-up heeft als hoofddoel om je een frisse oogopslag te geven. Oneffenheden worden verdoezeld en je sterke punten juist geaccentueerd. Door het benadrukken en aanzetten van de juiste lijnen in je gezicht kun je zelfs jonger en slanker ogen. Dit heeft te maken met de schaduw- en dieptewerking en heet ook wel het ‘shapen’ van je gezicht.

De juiste make-up voor jouw type

De meest populairste make-up producten zijn: foundation, oogschaduw, lippenstick of lipgloss, blush, mascara, nagellak en eyeliner of oogpotlood.

Bij het kopen van make-up is het belangrijk om in de gaten te houden welke kleuren het beste bij je huids-, oog- en haarkleur passen. Het gebruik van de onjuiste kleuren kan er namelijk alsnog voor zorgen dat je algehele look onflatteus oogt en niet de juiste punten in je gezicht accentueert. Voor lichte typen (bleke huid, blond haar en lichte ogen) worden vaak aarde, bruin, goud en champagne tinten geadviseerd. Hoe donkerder je haar-, huids- en oogkleur wordt, des te feller en extremer de kleuren van je make-up kunnen zijn. Houdt er wel rekening mee dat als je je ogen heel zwaar aanzet je je lippen rustig houdt en andersom. Over de Auteur

Parfumswinkel.nl is een website voor al uw parfums, huidverzorging- en make-upmerken. Ons assortiment is gericht op mannen en vrouwen van alle leeftijden. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo