Meest populaire zoekwoorden van 2014 op grote websites - Artikel Post - Artikel Marketing

Meest populaire zoekwoorden van 2014 op grote websites

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 489 | Aantal woorden: 435 | Datum: | 0 commentaar

Nederlands houden van koopjes, maar er is nog één ding waar ze nog doller op zijn: gratis spullen! Het is geen fabeltje dat er in ons land veel krenten leven. Dat blijkt ook duidelijk uit het zoekgedrag van mensen op de website Marktplaats.nl, waarop men tweedehandsspullen kan verkopen of kan bieden op spullen. 

Marktplaats

Dagelijks wordt er op het woord ‘gratis’ ongeveer vijftigduizend keer gezocht, wat het woord tot het meest gebruikte zoekwoord van Marktplaats maakt in 2014. Hierna volgt het woord ‘iPhone’ op de voet en op de derde plaats het interieurmerk ‘Riviera Maison’. Dit merk heeft onder meer design kussens, plaids, meubels en accessoires. Opvallend is dat er sinds twee jaar twee nieuwe woorden in de top tien zijn geslopen, namelijk ‘camper’ en het brommermerk ‘Vespa’. 

Snelste stijgers Marktplaats

Daarnaast heeft Marktplaats ook onderzocht welke woorden het snels stegen in aantal zoekacties. Bovenaan dat lijstje stond het woord ‘loom’. Loomen was vorig jaar dé rage onder kinderen. Je kon met het vastknopen van gekleurde, kleine elastiekjes armbandjes maken. Als je terug denkt aan 2014 denk je misschien aan het WK. Denk je aan het WK 2014 dan denk je aan Roy Donders. Om precies te zijn de juichpakken van de stylist van het Zuiden. Ook die stegen rap aan zoekacties op Marktplaats naar de tienduizenden. Op de dag dat er het meest naar gezocht werd steeg dat aantal zelfs naar meer dan 36.000.

Bol.com

Ook het online warenhuis Bol.com analyseerde het zoekgedrag van bezoekers van haar website. Daaruit bleek het meest gebruikte zoekwoord ‘Chromecast media streamer’ was. Met dit apparaat kun je ongelimiteerd muziek luisteren van Google Play. Bekend van het songfestival afgelopen jaar waren The Common Linnets. Hun cd was een groot succes op Bol.com en staat op plek twee van meest gezochte producten. Op plek drie vindt je het voetbalspel voor de PS3 FIFA 15. Dat is gelijk ook het best verkochte product van dat jaar. 
Over de Auteur

Blogger

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo