FB pix Mindmap Maken - Een Eerste Introductie - Artikelpost

Mindmap Maken - Een Eerste Introductie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1518 | Aantal woorden: 518 | Datum: | 0 commentaar

Heb je over mind-mapping gehoord en ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan verder in deze eenvoudig introductie over mindmap maken en gebruiken.

 

Wat is het?

 Een Mindmap is gewoon een getekende kaart van informatie-concepten, uitgezet in de vorm van een centrale stam, met een verdeling van takken. De stam geeft het hoofd onderwerp aan, en de takken duiden op gerelateerde onderverdelingen van deze onderwerp.

 

Wat gebruik je een mindmap voor?

 Een mindmap is een handig manier om bijvoorbeeld ideeen te breinstormen, studie informatie op te slagen, of de kernwaarden van een bedrijf weer te geven. Ik heb zelf een mindmap gebruikt voor het schrijven van deze artikel.

 

Hoe werkt het?

 Een mindmap is een visuele constructie – het zet schriftelijke concepten neer in een visuele orde... een patroon van lijnen en vakken. De brein gebruikt hier z'n beide helften in zowel het creeeren als het lezen van de mindmap, wat zorgt voor een effectiever overzicht en opslaan van de informatie.

 

Wat zijn de voordelen?

 Het is een snelle manier om veel informatie neer te zetten, te onderdelen in gerelateerde concepten, nieuwe ideen toe te voegen en direct te ordenen. Het is een prettig en creatieve activiteit die ook effectief is. De mindmap voor deze artikel heb ik in 5 minuten gemaakt.

 

Hoe kan je een mindmap maken?

 Heel simpel – met pen en een blad papier. Je zet je hoofd onderwerp neer in een cirkel in het center van de blad; daarnaar trek je lijnen (de takken) vanuit de cirkel naar gerelateerd onderwerp-punten. Deze breid je verder uit met kleinere takken naar detaileerder concepten.  Het gebruik van kleuren potloden om de onderverdelingen aan te geven helpt het visuele orientatie, en zo ook het gebruik van visuele -elementen om de woorden te versterken.

Het kan ook op de computer – maar dan heb je een mindmap programma nodig. Het voordeel hiervan is het efficient, snel en grafische ondesteuning dat zorgt dat je heel makkelijk je informatie (ideeen, concepten...) in de juist plekken kan zetten.

Een mindmap maken is een kunst, maar niet een moeilijke kunst. Het is een plezierig manier om informatie, ideeën, gedachten en andere in-woord-uitgedrukte concepten te ordenen in een grafisch en overzichtelijke vorm. Het kan je helpen als deel van time-management, en effectiviteits verbetering.

 

 Over de Auteur

Laat je computer het lastigste werk voor je uitvoeren, en maak gebruik van een hele Mindmap Toolbox.

Mindmapping, creativiteit en effectiviteit maken deel uit van persoonlijke ontwikkeling. Lees meer op NL Artikelen.com

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo