Omgaan met de dood - Artikelpost

Omgaan met de dood

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 208 | Aantal woorden: 444 | Datum: | 0 commentaar

Allemaal hebben we wel eens te maken gehad met de dood. Het is een erg moeilijk proces, zeker als het iemand dicht in je buurt is. Een proces vol verdriet en moeilijkheden en het is niet makkelijk doorheen te komen. Daarom willen we je daar graag bij helpen.

Huilen

Binnen het rouwproces zijn er verschillende fases. Elke fase heeft verschillende moeilijkheden en obstakels die je moet overwinnen. Enorm veel mensen huilen veel tijdens het rouwen. Dit is logisch omdat het een logische uiting is van je emoties in een situatie zoals dit. Huilen is niet erg en het mag. Je zal hoogstwaarschijnlijk niet de enigste zijn die huilt om het verliezen van die persoon die is overleden. Met huilen laat je je emoties er uit en kun je het beter processen. Dit is een fase van het verwerkingsproces.

Praten

Niet veel mensen praten over de dood of onderwerpen daar omheen. Dat is begrijpelijk omdat het nogal een moeilijk onderwerp is maar het kan wel enorm helpen om er juist wel over te praten. Dat komt omdat je dan over je gevoelens praat en ze dan uit kan laten. Met wie je praat is helemaal aan jou, zorg wel dat dat een vertrouwd iemand is met wie je een beetje fatsoenlijk kan praten. Mocht je niemand hebben waarmee je denkt dat je zo kan praten kun je altijd een psycholoog inschakelen.

Een fijne omgeving helpt

Dit geldt zeker voor bij het afscheid nemen van de overleden. Een fijne en rustige omgeving waarin je afscheid kan nemen is een stuk fijner en zorgt dat je het goed afsluit. Dit kan bijvoorbeeld bij uitvaartverzorger Marius Terol. Die zorgen ervoor dat al je wensen van een goed afscheid in vervulling gaan. Zo weet je het goed af te sluiten en zorg je ervoor dat de laatste herinneringen aan die persoon een fijn gevoel opwekken.

Realiseren en accepteren

Dit is het moeilijkste deel maar wel het belangrijkst. Het realiseren dat iemand er echt niet meer is drukt nogal zwaar op je en kan voor wat emoties zorgen. Het belangrijkste is daarbij dat je er niet tegen gaat vechten maar dat je het weet te accepteren. Zo kom je makkelijker over het rouwproces heen en geef je het makkelijker een plek.Over de Auteur

Geschreven door online marketing bureau We Talk SEO

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo