Onderhoud van hydraulische olie - Artikel Post - Artikel Marketing

Onderhoud van hydraulische olie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: fpeeters
Gezien: 318 | Aantal woorden: 886 | Datum: Tue, 11 Jul 2017 | 0 commentaar

Hydraulische olie is anders dan andere smeermiddelen. Het wordt voornamelijk beschouwd als medium om druk over te brengen. Bij het gebruik van de olie is het niet zichtbaar wanneer deze kwalitatief niet goed meer is. Dit ervaart u pas zodra u slijtage en storingen constateert.

 

Regelmatig onderhoud

Hydraulische olie is zeer belangrijk. Als deze niet meer goed is, kan dit tot gevolg hebben dat andere hydraulische onderdelen niet meer goed werken. Dit kan oplopen tot hoge kosten. Het is daarom belangrijk dat er regelmatig onderhoud wordt gepleegd. Wrijving blijft altijd onstaan, maar kan wel verlaagd worden indien een goede olie wordt gebruikt.

 

Temperatuur

Naast regelmatig onderhoud, is het belangrijk om de temperatuur niet te hoog op te laten lopen. Een hoge temperatuur lijdt namelijk tot versnelde slijtage. Een oliekoeler kan helpen om de temperatuur laag te houden. Als u hierin investeert zal dit uiteindelijk kosten besparen. Hydraulische olie moet daarnaast ook goed filtreerbaar zijn. Dit komt omdat er veel vervuiling van buitenaf in het systeem kan komen. Deze vervuilingen moeten worden afgevoerd.

 

Vervanging

Wanneer de olie moet worden vervangen, hangt af van de machine die u gebruikt. Het is noodzakelijk dat dit om de zoveel tijd gebeurd. Dit moet persoonlijk worden bepaald. Let goed op de instructies om zo de richtlijnen aan te houden.

 

Onderhoudsmanagement

Indien u zelf niet kan kijken naar de olie dan kunt u dit laten controleren door verschillende bedrijven. Hierbij kan een monstername van de huidige hydrauliekolie genomen of zelfs complete wissels. De complete voorraad olie wordt verwisseld voor nieuwe olie. Ook de afvoer van oliën en het reinigen van olievlekken wordt gedaan. Bij het uitvoeren van onderhoudsmanagement kunt u ervoor kiezen om dit incidenteel of periodiek te laten verzorgen. Zo kunt u altijd kiezen voor de optie die bij u past. Over de Auteur

fpeeters

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo