FB pix Onderwerpen voor een goede spreekbeurt vinden. - Artikelpost

Onderwerpen voor een goede spreekbeurt vinden.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1829 | Aantal woorden: 698 | Datum: | 0 commentaar

 

Je moet voor de klas een spreekbeurt gaan doen voor school. Het lijkt je op zich wel leuk alleen je weet nog niet waar je het over gaat hebben? In dit artikel gaan we je helpen om een goed onderwerp te vinden voor je spreekbeurt. 

Om te beginnen kun je het beste een onderwerp kiezen waar je veel vanaf weet of wat je erg leuk vind om te doen. 

Dus je kunt kiezen voor een hobby die je hebt. Misschien hou je van sporten? Zwemmen, voetbal, basketbal, volleybal, handbal, atletiek, schaatsen of hockey bijvoorbeeld? Kies dan de favoriete sport die je doet en maak daar een mooie spreekbeurt over.
Of misschien heb je een andere hobby en zit je bij een muziekvereniging. Je zou een spreekbeurt kunnen doen over het instrument dat je bespeelt. Dit kan een trombone, trompet, dwarsfluit, viool, drumstel, zingen, piano, orgel, accordeon of ander instrument zijn. Maak een goede spreekbeurt en geef aan het einde als bonus een serenade aan de klas. Als je nu geen hoog punt krijgt van je leraar of lerares dan weten wij het ook niet!

Je wilt het liever ergens anders over hebben?
Je kunt een specifiek beroep kiezen wat je erg aanspreekt. Bijvoorbeeld een politie agent, ambulance broeder, zuster, dokter, verkoper, café eigenaar, pastoor of ander beroep kan je erg aanspreken. Als je iemand kent die dit doet kun je die persoon gaan interviewen en ondervragen naar waarom hij het werk doet en wat er zo gruwelijk leuk aan is. 

Ook kun je een spreekbeurt gaan houden over bekende personen die al zijn overleden. Historische helden! Onderzoek hun geschiedenis en maak er een mooi verhaal van. Misschien kun je jezelf in het thema van toen gaan verkleden. Daar krijg je zeker pluspunten voor. Denk bijvoorbeeld aan Rembrand van Rijn of Theo van Gogh als bekende schilders. Zie je jezelf al met een kwast de klas inlopen?

Daarnaast kun je het ook nog over een goed doel gaan hebben. Misschien steun je een specifieke organisatie of je ouders dan kun je deze gaan gebruiken. Of misschien ben je helemaal overtuigd van het goede werk van een organisatie? Dan is dit het moment om er nog dieper in te duiken en te onderzoeken hoe de hele organisatie van het goede doel werkt en wat ze exact doen. 

Water en vuur zijn ook altijd leuke onderwerpen. Of natuurkundige testen die je kunt doen in de klas. Doe dit wel in overleg met je leraar. Het is geweldig om te laten zien wat er allemaal voor natuurkundige krachten zijn. En ook hoe water en vuur zo sterk kunnen zijn. Denk aan vulkanen en aan de zee. Krachten waar niemand mee mag spotten. 

Een tip: Als je een serieus onderwerp hebt en je kent een goede grap die bij het onderwerp past dan zou ik die zeker gaan oefenen. Als je de lachers op je hand kunt krijgen tijdens je presentatie dan is de helft al gedaan. Een goede inhoud en een knipoog naar je leraar of lerares en het goede cijfer is binnen. 

Neem ook eens een kijkje naar de Egypte spreekbeurt van spreekbeurtenplein.

Over de Auteur

Philippe peter is webontwikkelaar en schrijver voor diverse websites

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo