FB pix Ontdek Je Potentieel - Onderzoek Je Mogelijkheden - Artikelpost

Ontdek Je Potentieel - Onderzoek Je Mogelijkheden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1589 | Aantal woorden: 500 | Datum: | 0 commentaar

Je zit vol potentieel, en waarschijnlijk voel dat ook van binnenin. Maar hoe kan je je potentieel tot leven wekken om te worden wie je hoort te zijn?

Je potentieel en al je mogelijkheden liggen verborgen onder alle puin die kleeft aan je ware identiteit... alle negatieve overtuigingen, normen en waarden, sociale verwachtingen, pijnlijk en teleurstellende ervaringen, alle waarschuwingen en vooroordelen... alle beperkende ideeën die je over jezelf hebt gekregen, gecultiveerd of bevestigd, zorgen dat je je ware zelf niet meer ziet.

Als kind geloofde je dat je alles kon doen en zijn - je bent niet anders nu, en je kan nog steeds alles doen en zijn...als je daarin nog durft te geloven. Je limitaties zijn niet werkelijk, die zijn fantomen van je conditionering - grenzen die je bewust of onbewust in stand houdt. Laat ze los.

Waag je je aan een "zelf-onderzoek", of roep de hulp in van een coach - maar gun jezelf de kans om achter de leugens van je identiteit te komen. Ontwikkel een nieuwe identiteit gebaseerd op de mens die je weet te kunnen zijn. En vindt daarin de kracht, moed, talent en zelfvertrouwen om je dromen te laten uitkomen.

Wees zoals een vriend van mij die als kind werd verteld dat zij niet kon zingen. Later, na jaren van angst, verlegenheid, twijfel en spijt, heeft zij haar plek gevonden in een Bulgaarse koor, waar haar unieke stem paste perfect... nu zingt ze ook solos.

Of een collega die het bekende angst had om voor grote groepen te spreken. Zij heeft het moeten doen voor haar werk en nu is zij er zo aan gewend dat ze makkelijk de leiding neemt in grote bijeenkomsten in de school waar wij samen werken. Anderen benijden haar haar zelfverzekerdheid.

Of laat je anders geinspireerd worden om je mogelijkheden te ontdekken... zoals mijn zoon die, na het vinden van een speelgoed ukelele op straat, zó gemotiveerd werd om het te leren spelen dat hij het voor elkaar had binnen een week, en speelde het ook voor een publiek op zijn school. In het doen, ontwikkeld hij ook daardoor de vaardigheid en kennis om guitar te spelen, en dát had hij aardig onder de knie in een middag.

Alles is mogelijk - jij hebt de potentieel, je moet het alleen maar geloven. Onderzoek alle aspecten van je zelfbeeld - ontdek de bronnen van geconditioneerde grenzen - bevrijd jezelf van je leugens... en ontdek een wereld en een  leven vol mogelijkheden.

 Over de Auteur

Mike Monaghan is schrijver, illustrator, cartoonist, muzikant, en blogger... Zijn blog NL Artikelen focust op Persoonlijke Ontwikkeling, bewust leven, en de potentieel die in ons allemaal zit.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo