FB pix Opmerkelijke feitjes over Napoleon Bonaparte - Artikelpost

Opmerkelijke feitjes over Napoleon Bonaparte

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2045 | Aantal woorden: 404 | Datum: | 0 commentaar

Napoleon Bonaparte is een zeer bekend figuur uit de geschiedenis, maar er is veel informatie over hem die of incompleet is, of gewoon niet helemaal waar. Dat is wel vaker het probleem met geschiedenis. Hieronder wat opmerkelijke feitjes over Napoleon die je misschien niet kent.

Napoleon als man

Dat Napoleon klein was is wel bekend- hij was maar 1,67 meter en daarom torende hij dus niet altijd boven zijn troepen uit. Om dit op te lossen deed hij toen al zooltjes in zijn schoenen om dus toch iets groter te lijken. 

Ook Napoleon's rechterarm was korter dan zijn linkerarm. Hij deed daarom zijn rechterarm vaak verbergen om zo niet te doen laten blijken dat dit zo was. 

Hij had een interessante familie: twee oudere broers, genaamd Jozef en Lodewijk. Zelf heeft hij tijdens zijn leven 3 verschillende vrouwen gehad. Daarnaast kreeg hij ook nog 2 onwettige kinderen, 1 wettige zoon en 3 adoptiekinderen. 

Napoleon en zijn militaire carrière 

Als militair man wordt Napoleon echt groot. Uiteindelijk is hij de belangrijkste generaal in het Franse leger. Daarmee veroverd hij grote gebieden voor Frankrijk, waaronder een deel van Italië (Napels) en Egypte. 

Ontevreden met de Franse republiek gebruikt Napoleon de steun van het volk om vervolgens een staatsgreep te doen en de eerste consul van Frankrijk te worden. 

Als koning van Frankrijk regeert hij van 1769 tot aan 1804 - daarna echter, kwam er een ein aan het Directoire (een regering waarbij mensen niet mogen stemmen). Er kwam een nieuwe grondwet...

Napoleon op Elba

Tijdens zijn carière had hij een veldtocht tegen de Russen, maar was niet erg kien in het uitkiezen van het tijdstip van deze tocht. Het was namelijk winter en door de kou en een tekort aan eten stierven veel van zijn soldaten. In 1814 was hij dus echt verslagen en werd hij verbannen naar het eiland Elba.

Op Elba is Napoleon verveeld en verdoet hij zijn tijd met Blackjack spelen, of Eenentwintigen zoals wij dat kennen. Over de Auteur

Geschiedenis fan, gamer, online journalist

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo