FB pix Optimaliseer uw winkelinrichting - Artikelpost

Optimaliseer uw winkelinrichting

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2459 | Aantal woorden: 663 | Datum: | 0 commentaar

Een goede winkelinrichting is belangrijk voor iedere ondernemer. Het kan ervoor zorgen dat mensen eerder uw winkel binnenstappen, langer blijven en meer kopen. Een essentieel onderdeel van uw bedrijfsvoering dus. In dit artikel worden enkele manieren besproken waarmee u eenvoudig en goedkoop uw winkelinrichting kunt optimaliseren.
Bijzondere winkelrekken
Verouderde, versleten of onhandige winkelrekken zijn funest voor de uitstraling van uw winkel. Zij zullen uw hele winkel, inclusief uw producten, er minder aantrekkelijk uit laten zien. Het is dus zeer de moeite waard om te investeren in nieuwe rekken. U kunt hierbij kiezen voor conventionele systemen van winkelrekken, maar probeer ook eens iets anders uit, waarmee u zich kunt onderscheiden van andere winkels. Een goed voorbeeld zijn legbordstellingen, welke normaal gebruikt worden als magazijninrichting. Deze zijn ideaal voor het liggend of hangend presenteren van uw producten en geven uw winkel een stoere, rustieke uitstraling. Bovendien zijn ze een stuk goedkoper dan conventionele systemen en zeer flexibel.


Een aantrekkelijke etalage

De etalage is het eerste wat (potentiële) klanten van uw winkel zien. Zij zullen uw winkel hier dan ook als eerste op beoordelen en besluiten of zij wel of niet naar binnen zullen gaan. Vandaar dat een mooie etalage ook zeer belangrijk is. De etalage moet vooral niet te vol staan. Dit maakt het namelijk moeilijk voor mensen om een goed overzicht te krijgen en kan uw etalage ook snel rommelig doen overkomen. Door de producten in uw etalage regelmatig te verwisselen (eens per maand), zorgt u ervoor dat deze ook interessant blijft voor regelmatige winkelaars. U kunt op deze manier bovendien uw aanbiedingen en speciale acties naar het winkelend publiek communiceren en hiermee klanten overtuigen binnen te komen kijken.


Opvallende presentatie
Er is altijd wel één of meerdere producten die extra aandacht verdienen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat het een zeer exclusief product is of omdat het product in de aanbieding is. U wilt graag dat uw klanten deze producten niet over het hoofd zien en daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat deze producten goed zichtbaar en opvallend gepresenteerd worden. Hier zijn verschillende manieren voor. Enkele voorbeelden:

  • Plaats het product op een bijzondere plek. Goede ideeën zijn bijvoorbeeld om het op een sokkel te zetten of, in het geval van kleding en sieraden, op een paspop. Wees hierbij inventief en kies een presentatiemethode die goed aansluit bij de aard van het product.
  • Zet het product letterlijk in de ‘spotlight’ met behulp van goede lampen. Schaf een aantal spotjes aan en hang deze op strategische plekken, zodat uw product van verschillende kanten belicht wordt.
  • Omring het product door opvallende kleuren. Deze kunt u bijvoorbeeld verwerken in het naambordje of de ondergrond. Zo kunt u bijvoorbeeld u als uw schappen wit zijn, een grote rode cirkel onder het product plaatsen.
  • Door vaste zones te creëren in uw winkel, weten uw klanten welke artikelen ze waar kunnen verwachten. Sorteer uw producten bijvoorbeeld op productcategorie, kleur of gelegenheid. Zet uw nieuwste of tijdelijke collectie altijd vooraan en creëer achterin een koopjeshoek. Kleine ‘hebbedingetjes’ plaatst u bij de kassa, zodat men deze tijdens het wachten in de rij goed kunnen zien.


Wanneer u aan de slag gaat met deze tips, zult u merken dat u gelijk resultaten zult zien. Met een beetje moeite en creativiteit kan elke winkel er geweldig uit zien. Ook voor een laag budget.

Over de Auteur

Ik schrijf over diverse interessante onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo