Online parfumerie met echt verstand van parfum en geuren!!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: parfumoase
Gezien: 2531 | Aantal woorden: 957 | Datum: Sun, 18 Mar 2012 | 0 commentaar

Feiten over parfum!

Parfum (Latijnse "per rook" betekenis "door rook") werd zeer begunstigd door de Egyptenaren, Romeinen en Arabieren. 

In Oost-Azië, parfums waren wierook gebaseerd. Mensen werden gebruikt om parfums te maken van specerijen en kruiden zoals bergamot, mirte, koriander, coniferen hars, en amandel. Het gebruik van bloemen kwam pas na Avicenna, een Iraanse arts en apotheek het proces van destillatie liet zien, waarbij de olie kan worden gewonnen uit bloemen. 

In 1370, in opdracht van Koningin Elizabeth van Hongarije, 's werelds eerste moderne parfum - werd "Hongarije Water" gemaakt door het mengen van geurende oliën in alcohol oplossing. De samenstelling van een parfum is van vitaal belang en wordt behandeld door een deskundige bekend staat als een parfumeur, die zich bezighoudt met de primaire geuren zoals roos, jasmijn, cola, etc; modifiers als esters, blenders, zoals linalool en hydroxycitronellol, en fixatieven, zoals harsen, hout geuren, en amber basen. De resulterende geur wordt uitgelegd in een muzikale metafoor van de drie 'notes', namelijk topnoten (bestaande uit snel verdampend kleine moleculen), zoals citrus en gember geuren, midden noten (bestaande uit langzame verdamping van middelgrote moleculen), zoals lavendel en roos geuren , en merkt op basis (bestaande uit langzaamste verdampen grootste maat moleculen) als fixatieven enz. Al deze notities werken samen als een muzikaal akkoord. 

Parfum oliën bevatten vluchtige stoffen in hoge concentraties en dus moeten worden verdund met oplosmiddelen, zodat dat de schade niet wordt veroorzaakt wanneer die rechtstreeks op de huid of kleding. De gemeenschappelijke oplosmiddel zuivere ethanol of ethanol gemengd met water. Gefractioneerde kokosolie of was, neutraal ruikende vetten zoals jojoba, kan ook fungeren als oplosmiddelen en verdun het parfum olie. De etherische olie verder gemengd met andere aromatische verbindingen. 

Over het algemeen is het percentage van aromatische verbindingen in de parfum-extract is 20% tot 40%, in eau de parfum is 10% tot 30%, in eau de toilette is 5% tot 20%, en in eau de cologne is 2% tot 5% . 

De olie-concentratie in een parfum samen met andere aromatische verbindingen, bepaalt de intensiteit, lange levensduur, en de prijs van het parfum en dus is een goed bewaard geheim van iedere parfumeur en parfum huis. 

Door het aanpassen van het percentage niveau en de toelichting van het parfum, kunnen variaties op hetzelfde merk worden gemaakt, zoals Chanel Pour Monsieur en Pour Monsieur Concentree. indeling van parfums is nooit af, als gevolg van de steeds evoluerende karakter. De traditionele indeling bestaat uit categorieën zoals Single Bloemen, Floral Bouquet, ambery, Woody, Leer, Chypre, en Fougere, terwijl de moderne indeling bestaat uit Bright Bloemen, Groen, Oceanic / Ozon, Citrus / Fruitig, en Gourmand. In 1983, Michael Edwards, een parfum consultant, een nieuwe geur classificatie "The Fragrance Wheel", waarin gerubriceerde en sub-gegroepeerd vijf standaard families, namelijk bloemen (bloemen, Soft Floral, Floral Oriental), Oosters (Soft Oriental, Oriental, Woody Oriental), Woody (Wood, Mossy Woods, Droog Woods), Fougere (heeft geur elementen uit alle gezinnen), en Fresh (Citrus, groen, water). heeft Parfumerie gebruik gemaakt van een aantal aromatische bronnen zoals planten, dieren en synthetische bronnen bij het ​​maken van parfums. Planten worden gebruikt als een bron van aromaverbindingen en etherische oliën. De delen van planten die gebruikt worden zijn: 

1 - Bark (kaneel, cascarilla), 

2 - Bloemen (roos, jasmijn, osmanthus, tuberoos, mimosa, vanille), 

3 - Blossoms (citrus, ylang-ylang, kruidnagel), 

4 - vruchten (appels, aardbeien, kersen, Litsea cubeba, jeneverbes, vanille, sinaasappelen, citroenen, limoenen, grapefruit), 

5 - bladeren en takjes (lavendel, patchouli, citrus, viooltjes, salie, rozemarijn, hooi, tomaat), 

6 - Harsen (labdanum, mirre, benzoë gom, Peru balsem, wierook / olibanum, den, spar, amber, copal), 

7 - wortels, bollen en wortelstokken (vetiver wortels, gember en iris wortelstokken), 

8 - Zaden (koriander, cacao , foelie, kardemom, anijs, nootmuskaat, komijn, tonkaboon) .

9 - Woods (agarwood, berk, rozenhout, sandelhout, den, berk, jeneverbes, ceder) Animal bronnen zijn onder andere amber, bevergeil, Musk, Rom terpenen, Honingraat, en Civet. 

Andere natuurlijke bronnen zijn onder andere Korstmossen en protisten. Synthetische bronnen zijn onder andere synthetische geurstoffen gesynthetiseerd uit aardolie destillaten, grenen harsen, etc. Moderne parfums meestal gemaakt van synthetische bronnen als zij toestaan ​​dat geuren niet in de natuur, net als calone is een synthetische verbinding die een mariene metallic ozonous parfum bevat. Synthetische aromaten consistenter zijn dan natuurlijke aromaten, en zijn dus op grote schaal tegenwoordig gebruikt in de moderne beschikbaar parfums.

www.parfumoase.nl

 



Over de Auteur

online parfumerie

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

gerardkempers
[194 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[100 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[82 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[62 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo