FB pix Parfum - Artikelpost

Parfum

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2900 | Aantal woorden: 510 | Datum: | 0 commentaar

Parfum is altijd al een populair luxe product geweest. Hoewel het vroeger alleen voor de rijkere in de samenleving was weggelegd, kan tegenwoordig iedereen zich een parfum veroorloven!

Pafum wordt vaak gebruikt als een verzamelnaam, maar het is daadwerkelijk een apart begrip. Het verschil zit 'm in de bestanddelen en types van de parfum. We onderscheiden vier soorten hoofdgroepen parfums: parfum, eau de parfumeau de toilette en eau de cologne. Het verschil tussen deze groepen is de sterkte van de geur. Parfum bevat de het grootste aandeel geurbestanddelen. Een parfum zal dus ook het langste blijven hangen. Dit in tegenstelling tot een eau de toilette, die het laagste percentage geurbestanddelen bevat, vervliegt sneller. Parfum bevat 20-40 procent geurbestanddelen, Eau de Parfum 10-20 procent, Eau de Toitlette 5-10 procent en Eau de Cologne 2-5 procent. Aangezien parfum uit de hoogste concentraat geurstoffen bestaat, merk je dit ook aan de prijs. Voor een parfum betaal je meer dan voor een eau de toilette of voor een eau de cologne. Door de parfum op te spuiten komt de geur vrij. Dit komt doordat de alcohol in de parfum snel verdampt. Daardoor blijven geurbestanddelen op de huid achter. In de uren na het aanbrengen, vervaagt de geur weer.

Een geur bestaat uit drie delen. Topnoten, hartnoten en basisnoten. De topnoten zijn de ingredienten die je als eerste ruikt, dus de belangrijkste geur. De topnoten van de parfum ze moeten meteen de aandacht trekken. Aan de topnoten kun je mede merken of een parfum bij je past. Sterke kruiden noten passen beter mij een ondernemend en pittig karakter, terwijl bloemige en vanille noten beter aansluiten bij een rustig en vrolijk karakter. 

Er zijn erg veel soorten noten. Vaak worden noten verdeel in verschillende groepen. Zo bestaan er fruit en groenten noten, bloemige noten, citrusnoten, kruidige noten en zoete noten

 Over de Auteur

Ik ben geïnteresseerd in cosmetica, voeding, mode en vormgeving. Ik vertel graag over mijn passie en ik vind het belangrijk om mensen te adviseren over deze onderwerpen. Ze zijn immers belangrijk om je persoonlijkheid uit te drukken. Met dit doel begon ik enkele jaren geleden mijn eigen beauty blog. Verder ben ik constant op zoek naar de nieuwste trends. Het is goed om open te staan voor verandering, kies wel zorgvuldig wat echt bij jou past. Zo onderscheid je jezelf en maak je jouw uiterlijk net zo mooi als jouw innerlijk!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo