FB pix Photoshop Lessen Voor Beginners - 5 Top Leerbron Opties - Artikelpost

Photoshop Lessen Voor Beginners - 5 Top Leerbron Opties

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1632 | Aantal woorden: 970 | Datum: | 1 commentaar

De spanning die je voelt met het downloaden van je digitale fotos gaat snel verloren als je ontdekt dat je mooi meesterwerken toch niet zo meesterlijk zijn als je had verwacht. Voor een beginner kan Photoshop aanjagend en frustrerend zijn - met zoveel opties en procedures te volgen, het is makkelijk om je weg kwijt te raken.
Dus waar begin je? Waar vind je de juiste Photoshop lessen, voor beginners? Hier volgt een aantal hulpbronnen:

 

1) Google - Tegenwoordig is Google waarschijnlijk iedereen's eerste keus om informatie te vinden. Je typt eenvoudigweg je vraag in, bijvoorbeeld "photoshop verwijderen rode ogen". Met deze zoekterm krijg je 48.000 mogelijke antwoorden. Het enige probleem is dat je nog uren bezig kunt zijn met het lezen en uitproberen van alle verschillende methoden. Een ding is zeker met Photoshop... vraag 10 mensen hoe je iets moet doen en je krijgt best mogelijk 10 verschillende antwoorden.

 

2) YouTube - Het voordeel van YouTube is dat je krijgt te zien hoe iemand doet wat jij wilt doen. Als je de "rode ogen" vraag hier intypt krijg je maar twee keuzen (in het Nederlands tenminste). Maar de tutorial-videos zijn erg kort en snel, en ze vragen meerdere keer bekeken te worden. En, als het je lukt als beginner toch met succes de stappen te volgen, heb je nog geen inzicht in de logica achter de stappen.

 

3) Bibliotheek - Je buurt bibliotheek zal ongetwijfeld meerdere Photoshop boeken in huis hebben. Alleen je zal ze moeten lezen en terugbrengen. Met Photoshop procedures is het een kwestie van vaak doen of vergeten. Je zou het boek natuurlijk in de winkels kunnen kopen - maar hoe vaak gebruiken wij een boek tegenwoordig voor referentie?

 

4) Forums - Er zijn miljoenen fotografen en photoshoppers op deze planeet, allemaal op zoek naar de nieuwste tips en technieken. Forums zijn een populaire podium voor het vinden en delen van informatie, en het vragen naar oplossingen voor problemen. Zelfs in Nederland zijn photoshop forums zeer actief. Dat is leuk als je de tijd hebt om door alle vragen en antwoorden te surfen - maar je wilt toch je foto af hebben vóór bedtijd?

 

5) Online cursussen - Er zijn veel online experten die je graag willen leren Photoshoppen. Je koopt hun e-boek, volg hun videos, of krijg je hun dvd's in de post bezorgd. Het is een betere optie dan het volgen van een "Cursus Voor Volwassenen" in je buurtcentrum, maar het vraagt wel een investering van tijd en geld. En daarnaast heb je ook het probleem van kiezen tussen alle cursus pakketten. Toch... met de juiste cursus, kan deze bron je beste optie zijn - een investering in jezelf dus, en een kans om de fundamentele basis kennis van Photoshop onder de knie te krijgen - kennis die nooit verloren zal gaan.

 

Het is een leuk gevoel die je krijgt als je al je saaie fotos hebt kunnen transformeren in beelden die recht doen aan je herinneringen. Photoshop kan het verschil maken tussen een foto die je met trots op de muur kan hangen, en een foto die je nooit laat afdrukken.

 

 

 

Zoek jij naar een waardevolle cursus Photoshop - lees dan verder over Nederlandse "Photoshop lessen voor beginners" op NL Artikelen.com

Over de Auteur

Mike Monaghan is schrijver, illustrator, cartoonist, fotograaf en muzikant. Photoshop heeft hij ondermeer gebruikt voor het maken van de titlebeeld op zijn website NL Artikelen.com.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo