Pijn aan je voeten bij het lopen? Lees deze tips - Artikelpost

Pijn aan je voeten bij het lopen? Lees deze tips

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 237 | Aantal woorden: 895 | Datum: | 0 commentaar

Veel mensen hebben dagelijks last van hun voeten. Er zijn verschillende factoren of gebeurtenissen die deze pijn kunnen veroorzaken. Heb je ook last van je voeten? Dan kun je de volgende tips goed gebruiken. 

De oorzaak

Voordat je van alles gaat aanschaffen om te pijn te verminderen, is het goed om te weten wat deze pijn veroorzaakt. Op deze manier weet je goed op welk gebied je kunt gaan zoeken naar een hulpmiddel. Kijk eens naar de schoenen die je dagelijks draagt. Wanneer je schoenen versleten zijn kan dit een oorzaak zijn van jouw voet klachten. Dit komt omdat de schoenen dan niet genoeg steun meer kunnen bieden. Als je ineens gaat sporten of veel meer gaat sporten kan dit ook een oorzaak zijn. Je voeten zijn dit niet gewend en dit veroorzaakt pijn. Wanneer je wat te zwaar bent voor je lengte is het goed om ondersteuning te zoeken voor je voeten. Je voeten kunnen het zwaar vinden wanneer je in een keer een stuk zwaarder geworden bent. Dit kan ook een oorzaak zijn van voetklachten. Een veel voorkomend probleem bij veel mensen, is het oplopen van hielspoor. Dit is een vervelende blessure aan de voeten. Voor deze blessure zijn aparte hielspoor zooltjes ontworpen. Deze zooltjes dragen bij aan het verminderen van de pijn en het verhelpen van de blessure.

Wat kun je doen op de voetklachten te verhelpen?

Wanneer je na een lange afstand lopen of lang staan last hebt van je voeten, zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen. Je kunt op de plek van de zeurende pijn een aantal minuten een coolpack houden om de pijn te verminderen. Je voeten zijn dan waarschijnlijk gespannen, en dus toe aan verkoeling. Probeer daarna ook zoveel mogelijk rust te nemen en even geen lange afstanden meer te lopen. Wanneer je voor een langere tijd last hebt van je voeten zijn er andere oplossingen. Je zou bijvoorbeeld eens naar de fysio of huisarts kunnen gaan om te onderzoeken waar het probleem ligt. Het kan natuurlijk zo zijn dat het ligt aan je eigen houding of jouw manier van lopen. Dit kan door wat oefeningen van de fysio al worden verholpen. Het kan ook zomaar zijn dat dit de pijn niet verminderd. Er bestaat dan een kans dat de houding van jouw voeten of benen niet correct is. Dit kan bijvoorbeeld vanaf de geboorte al zo zijn. Als dit het geval is bieden steunzolen een goede oplossing. Deze worden dan op maat gemaakt en zullen de pijn in de voet verlichten.

Pijn tijdens het sporten

Pijn aan de voeten kan ook ontstaan tijdens het sporten. Als je hier ook last van hebt, dan kan het zo zijn dat je een peesplaatontsteking hebt. Deze ontsteking kan ontstaan door het gebruiken van slechte schoenen, of niet of onvoldoende warming-up vooraf aan de training. Probeer daarom bij het sporten altijd geschikte schoenen te dragen en een warming-up te doen. Vergeet ook nooit de cooling down na het trainen. De cooling down kan ook bijdragen aan het verminderen van blessures aan de voeten.
Over de Auteur

Ellen schrijft al jaren blogs.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo