Planten in kantoorruimte positief voor werknemers - Artikel Post - Artikel Marketing

Planten in kantoorruimte positief voor werknemers

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 394 | Aantal woorden: 733 | Datum: | 0 commentaar

Planten zie je eigenlijk overal wel. Ze worden onder andere gebruikt voor het decoreren van huiskamers, tuinen, kantoorruimtes en balkons. Met planten en potten is het mogelijk een vleugje originaliteit en warmte aan een ruimte toe te voegen. Planten vervullen daarnaast ook een functie, ze zuiveren de vervuilde binnenlucht en dat is goed voor je gezondheid. Waar in praktisch elke huiskamer wel één of meer planten te vinden zijn. Blijft het percentage kantoren met planten ver achter, aldus kantoorruimte specialist Flexas.nl.

Planten op kantoor

Waarom zijn er in kantoren nog zo weinig kantoorplanten te vinden? Het lijkt erop dat ondernemers en werkgevers niet altijd stilstaan bij het positieve effect van planten. En dat terwijl er nog meer voordelen zijn, zoals een verbeterde concentratie en productiviteit onder werknemers. Staat er bij jou ook nog geen plant in je kantoorruimte? Wacht dan niet langer! Onderzoekers hebben naar aanleiding van een experiment geconcludeerd dat werknemers beter presteren als er planten aanwezig zijn in een kantoorruimte.

Het experiment

Een groep proefpersonen kreeg een specifieke opdracht van de onderzoekers. Zij moesten een aantal teksten lezen en het laatste woord onthouden. Doordat de proefpersonen continu moesten omschakelen tussen het lezen en onthouden van de woorden, bleek dit een lastige opdracht. Gedurende het laatste experiment zijn de proefpersonen in twee groepen opgesplitst. Eén groep voerde de opdrachten uit in een kamer met vier planten en de andere groep voerde de opdrachten uit in een kamer zonder planten.

Uitslag van het onderzoek

Je raadt de uitslag al. De groep die in de kamer met planten zaten, presteerde veel beter. Uit dit onderzoek en een aantal andere onderzoeken blijkt dat werknemers beter presteren in een werkomgeving waar planten staan. Des te meer rijst de vraag waarom er weinig kantoren met planten zijn.

Nieuwe kantoorconcepten omarmen planten wel

Er zijn wel een aantal verhuurders die het op zich nemen om te zorgen voor prachtige planten in de gezamenlijke ruimtes. Met name de nieuwe kantoorconcepten in grote steden omarmen het gebruik van planten. Zoals de kantoorruimtes in Amsterdam en Rotterdam op de afbeeldingen.Over de Auteur

Flexas.nl is in 2000 opgericht in Londen. Na een succesvolle start in de UK, is in 2002 een kantoor geopend in Amsterdam voor de Nederlandse markt. Binnen drie jaar is Flexas.nl in Nederland uitgegroeid tot één van de grootste online kantoorruimte zoekmachines met kantoorruimte van 15 m2 tot 10.000 m2. Wij bieden voor elk type bedrijf de juiste huisvestingsoplossing. Of het nu gaat om een virtueel kantoor voor een startend bedrijf of een zoekvraag van 2.000 m2, wij kunnen het aanbieden. Flexas.nl is onderdeel van Nedstone.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo