Poedercoaten: uitstekende techniek voor bescherming - Artikel Post - Artikel Marketing

Poedercoaten: uitstekende techniek voor bescherming

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 190 | Aantal woorden: 446 | Datum: | 0 commentaar

Onbeschermde metalen brengen diverse risico’s met zich mee. Net als dat onze auto beschermd wordt door lak, moeten ook andere metalen beschermt worden van invloeden van buitenaf. Dit  om corrosie, slijtage of oxidatie van het metaal (roest) te voorkomen. Vooral voor metalen die vaak buiten staan is corrosie of roest een groot probleem. Door het product te poedercoaten beschermt u het voor dit soort invloeden. Daarbij is er een aparte coating techniek voor metalen voor binnen gebruik. Deze wordt veelal toegepast voor verfraaiing van het metaal en om te beschermen tegen slijtage.

Het poedercoaten is een specialistisch proces. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden daarvan om dit voor uw producten te regelen? Lees dan snel verder want wij vertellen u graag meer over dit onderwerp. Daarbij kan het zeker een goede bijdrage leveren in de bescherming van uw producten.

Poedercoaten

Het proces zelf staat bekend als een elektrostatisch proces. Echter voordat we daar terecht komen is er een voorbehandeling nodig. Dit kan op diverse manieren. Denk hierbij aan alkalisch ontvetten, stralen, ijzerfosfateren, schooperen of (thermisch) verzinken. Door de voorbehandeling behoudt de coating gedurende een langere periode haar kwaliteit en verkleint het de kans op complicaties.

Daarna wordt het negatief geladen poeder op het positief geaarde product gespoten. Hierdoor blijft het poeder voorlopig aan het product hangen voordat het verhit wordt. Dit verhitten wordt ook wel moffelen genoemd en gebeurt in een grote oven. In de oven vloeit het poeder uit tot een egale en sterke beschermlaag.

Mogelijkheden

In het proces van het poedercoaten kunt u uit diverse mogelijkheden kiezen. Allereerst kiest u een voorbehandeling. Daarna kiest u een van de standaard RAL-kleuren, een kleur kan ook op maat gemaakt worden, indien gewenst. U kunt voor de coating ook uit speciale structuren van de coating kiezen. Ook geeft u aan of de coating voor binnen of buiten gebruik is. Uiteraard zal de coater u adviseren in de beste oplossingen die het meest geschikt zijn voor uw situatie.

Contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het poedercoaten? Lees dan snel verder op de website of bel gerust even voor een afspraak en antwoord op al uw vragen!Over de Auteur

Hallo allemaal! Mijn naam is Gerard Kempers. Ik schrijf artikelen over interessante producten en link hierbij naar uitstekend geschikte leveranciers voor dit product. Check mijn account voor meer inspiratie!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo