FB pix Profiteer van de bloeiende Brusselse mode- en designsector dankzij Servcorp - Artikelpost

Profiteer van de bloeiende Brusselse mode- en designsector dankzij Servcorp

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2227 | Aantal woorden: 1498 | Datum: | 0 commentaar

 

Brussel,

 

Mode en design zijn niet weg te denken uit de Brusselse regio. Dat laat zich ook voelen op economisch vlak. Een onderzoek van de ULB heeft aangetoond dat Brussel in 2009 14.214 personen in de mode- en/of designsector tewerk stelde. Als u daarbij de onrechtstreekse banen optelt, waren er in die periode ongeveer 20.000 modegerelateerde jobs in Brussel, wat in 2010 een totale toegevoegde waarde van 1,114 miljard euro opleverde.

 

Dat alles is de overheid niet ontgaan. Het Brussels gewest en de stad Brussel hebben in samenwerking met Europa een initiatief opgestart om de kennis en knowhow in deze sector te bevorderen en de Brusselse mode- en designindustrie te promoten. Het initiatief, dat de naam MAD (“Mode And Design”) meekreeg, ondersteunt innovatie en expertise op het gebied van mode en design en wil designers en ondernemers uit de sector samenbrengen, steun aan de sector coördineren, en projecten op lokale en internationale schaal promoten. Voor de financiering van zijn infrastructuur en zijn projecten doet het MAD een beroep op het Brussels Agentschap voor de Onderneming (BAO) en het lokale Economieloket.

 

In het MAD-centrum in de Dansaertwijk kunnen ontwerpers terecht voor deskundig advies op gebied van productie, financiën, communicatie, marketing enzovoort. Daarnaast worden er heel wat workshops en seminaries georganiseerd die de professionele ontplooiing van getalenteerde jonge ontwerpers ten goede komen. Zo krijgen deze jonge talenten ook de kans om nieuwe contacten te leggen met organisaties en instellingen als Designed in Brussels en MODO Brussels.

 

Doel van het MAD-initiatief is om nationale en internationale investeringen in mode en design in Brussel te stimuleren. Het moet echt een podium voor creativiteit en jonge designers worden. Daarom hebben het Brussels gewest, de stad Brussel en Europa sinds de lancering van dit project elk al 3,5 miljoen euro bijgedragen.

 

De stad Brussel biedt vele en altijd nieuwe tewerkstellingsmogelijkheden. Sinds meer dan 50 jaar geeft de aanwezigheid van de Europese instellingen de stad een internationale uitstraling. Brussels economische potentieel treedt nu op de voorgrond in allerlei lokale ontwikkelingsprojecten. De aanwezigheid van een internationale luchthaven en een uitgebreid netwerk van openbaar vervoer (metro, tram, stations, snelwegen) maken van Brussel een echte politieke en economische hoofdstad in het hart van Europa. En vergeten we ook niet de vele jonge afgestudeerden en de nog zeer beperkte druk op de immobiliënsector, in combinatie met het aantrekkelijke belastingstelsel. Dat alles maakt van Brussel een van de meest veelbelovende economische centra van het komende decennium.

 

Het feit dat het MAD nu neerstrijkt in de lang verwaarloosde Dansaertwijk is een ander voorbeeld van de dynamiek van de Europese hoofdstad. Niet ver daar vandaan vormen de wijken van de Bastion Tower (aan de Naamsepoort in Elsene) tot aan de Wetstraat (in de wijk Schuman, waar zich het hoofdkwartier van de Europese Commissie bevindt) het hart van de economische en politieke besluitvormingscentra van de EU. Het is in die buurt dat Servcorp zijn business centra heeft gevestigd, met de bedoeling om ondernemers de kans te geven om in het zenuwcentrum van de Belgische hoofdstad te werken.

 

Met zijn uitgebreide aanbod aan eersteklas diensten voor ondernemers, waaronder uitgeruste kantoorruimtes (gedeeld of privé) met de nieuwste technologieën voor webcommunicatie, bemand door teams met meertalige receptionisten in hun rangen; met zijn vergaderzalen waarin tot 14 personen terecht kunnen en die uitgerust zijn met materiaal voor videoconferenties; en met zijn diensten gaande van een geïndividualiseerd secretariaat over bedrijfsdomiciliëring tot abonnementsformules voor virtuele kantoren, haalt Servcorp alles uit de kast om aan de beste prijs een werkomgeving in een prestigieus kader te bieden.

 

Of u nu in Brusselse mode en Brussels design wilt investeren, of een vergadering wilt organiseren met professionals uit het lobbywereldje, Servcorp heeft de geknipte oplossing voor de huur van uw kantoorruimte. Voor meer informatie over de diensten van Servcorp België kunt u bellen naar +32 (0)2/550.35.00.

 

Ontdek de diensten die Servcorp te bieden heeft op de website http://www.servcorp.be/.Over de Auteur

Servcorp België verhuurt luxe gemeubelde kantoren over de gehele wereld. U kunt een volledig uitgerust kantoor in Brussel huren met een snelle internetverbinding, vergaderzaal, directiekantoor en secretariaatsdiensten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo