FB pix Ruik heerlijk fris met parfum! - Artikelpost

Ruik heerlijk fris met parfum!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1203 | Aantal woorden: 412 | Datum: | 0 commentaar

Parfum is ontstaan in het oude Egypte en verder ontwikkeld door de Romeinen en Perzen. Sinds die tijd heeft het parfum een fantastische ontwikkeling meegemaakt. We kunnen ons nu geen leven meer voorstellen zonder parfum. Het is immers het ideale product voor dat extra beetje frisheid. In de loop der jaren zijn er honderden, zo niet duizenden, nieuwe parfums ontwikkeld. Sommige daarvan zijn niet weg te slaan uit de top en hebben hun waarde bewezen.

Topparfums
Geuren als J’Adore van Dior en No.5 van Chanel zijn en blijven echte klassiekers. Hetzelfde geldt voor Angel en Alien van Thierry Mugler en Lady Million en The One van Paco Rabanne. Allemaal onderscheidende parfums die een eigen unieke geur met zich meedragen. Ieder van deze parfums behoort tot een bepaalde geurfamilie, bijvoorbeeld “bloemig”, “fruitig” of “houtachtig”.

Het aanbrengen van parfum
In de Westerse cultuur is het normaal parfum aan te brengen op de polsen, achter de oren en in de nek. Om de geur van een parfum langer te behouden is het belangrijk om het parfum aan te brengen op warme delen van het lichaam. Dus ook de binnenkant van ellenbogen en knieën mogen niet vergeten worden. In tegenstelling tot een bodylotion of douchegel, die je het beste ’s morgens kunt gebruiken, kun je een eau de toilette het beste in de namiddag opbrengen en een parfum ’s avonds. De geur van een eau de toilette blijft twee tot vier uur hangen, terwijl het de geur van een parfum tot wel zes uur aanhoudt.

 

Er zijn verschillende factoren die de combinatie van parfum en eigenaar kunnen beïnvloeden. Het volgen van een dieet kan bijvoorbeeld invloed hebben op de intensiteit van een geur. Hetzelfde geldt voor het gebruik van medicijnen. Ook het huidtype speelt een belangrijke rol in de geur van een parfum. Een droge huid houdt een geur namelijk minder lang vast als een wat vettere huid. Dat betekent dat mensen met een droge huid een parfum wat vaker zullen moeten aanbrengen. 

Over de Auteur

Parfumswinkel.nl is een online cosmeticabedrijf die zowel verzorgingsproducten als make-up en parfum verkoopt. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo