FB pix Scheren voor Mannen - Artikelpost

Scheren voor Mannen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2708 | Aantal woorden: 835 | Datum: | 0 commentaar

scheertipsScheren voor mannen – Tips voor nat scheren

Hier is de top scheertips voor mannen als je een scheermes gebruikt.

Scheren en haarverzorging moet voor mannen altijd een plezier zijn, zeker als je een paar eenvoudige regels volgt.

Het is zeer belangrijk om een goed scheermes te gebruiken. Ze kunnen duur zijn, maar de investering is het waard, omdat de mesjes langer mee gaan en je er een stuk gladder mee scheert. Het gaat hierbij niet alleen om het type mes, maar ook om de ergonomie van het handvat en het gebruiksgemak. Kan je er slechts een mes van één merk opzetten of kunnen er ook algemene messen op? Hoeveel messen zitten erop? Sommigen zeggen dat meer messen de kans op inkepingen vergroot. Ik ben echter van mening dat meerdere messen veel gladder scheren. Ik gebruik een beschermd mes en dat zorgt voor veel minder inkepingen en pijnlijke sneden. Ik denk dat een los scheermes, zonder bescherming, beter gebruikt kan worden door professionals.

Een fatsoenlijke scheerborstel is het waard om te kopen, zeker met een mooie standaard, waardoor het water naar beneden kan lopen en waarvan de haren er niet uitvallen. Het hoeft geen dassenhaar te zijn.

Goed scheerschuim. Ik had ooit haast en heb toen goedkoop scheerschuim gekocht. Het werkte voor geen meter en verstopte het scheermes, waardoor scheren bijna onmogelijk werd. Of je nu scheerschuim, gel of crème gebruikt, het loont de moeite uit te vinden wat er allemaal verkocht wordt en welke variant het beste voor jou werkt. Voor sommige personen werkt een bepaalde gel perfect, terwijl dezelfde gel de huid van andere personen irriteert. Daarnaast gebruiken sommige mensen een scheerolie, soms alleen, of soms naast scheerschuim of crème. Olie kan het scheermes helpen gladder over de huid te bewegen, waardoor je veel comfortabeler scheert en minder last hebt van irritatie. Scheerolie is erg goedkoop, dus ik kan van harte aanbevelen het te gaan gebruiken.

Als je al het bovenstaande in acht hebt genomen, is het verstandig om de volgende basisroutine te volgen. Was je gezicht met prettig warm water, omdat dit de haren ontspant. Bij een professionele barbier leggen ze een hete handdoek op je gezicht, maar misschien is het makkelijker om een fijne warme douche te nemen.

Overweeg om te scrubben met een gezichtsscrub. Doe dit echter niet elke dag, tenzij je gebruik maakt van een soort scrub dat je dagelijks kan gebruiken. Dit helpt om de dode huidcellen te verwijderen en zal je huid een stuk glanzender maken. 

Maak je gezicht schoon met een speciale zeep voor je gezicht, die niet al te sterk is.

Tegen de tijd dat je dit alles hebt gedaan, ben je lang genoeg in de douche geweest om je haar klaar te maken voor je mooie scheermes. Breng scheerolie aan, en idealiter daarna het scheerschuim met een scheerborstel. Maak rustige, zachte bewegingen en je zult zien dat het mooi zal schuimen. 

Bekijk daarna naar welke kant de structuur van je gezicht loopt, net als wat je zou doen bij een stuk hout. Scheer met de structuur mee, wat wil zeggen in de richting van de gladde kant. Als je tegen de richting in scheert en denkt gladder te scheren, zal je een vlekkerig en geïrriteerde huid oplopen met eventueel ingegroeide haren.

Als je klaar bent, spoel je je gezicht af met water en dep je het droog met een fijne, schone handdoek. Een professionele barbier zal je nu opnieuw in een fijne warme handdoek wikkelen.

Breng als laatste moisturiser aan, omdat dit het vocht dat door het scheren uit de huid is verdwenen, weer vervangt. Ook geeft het je huid een heerlijk zacht gevoel en, zoals vrouwen al jaren weten, laat het je er jonger uitzien.

Meer op scheertips op http://www.scheerzone.nlOver de Auteur

Blogger op ScheerZone

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Scheerapparaat Mannen - Met Pop-up Trimmer - Nat en Droog Scheren - Travel lock - Met Display - Schoonmaak Kamer - Basic
Scheerapparaat Mannen - Met Pop-up Trimmer - Nat en Droog Scheren - Travel lock - Met Display - Schoonmaak Kamer - Basic

€ 39,99
Toon product

Wellshave 5 in 1 Ladyshaves voor Vrouwen - Scheerapparaat Vrouw - Bikinitrimmer Dames - Trimmer voor Vrouwen & Dames
Wellshave 5 in 1 Ladyshaves voor Vrouwen - Scheerapparaat Vrouw - Bikinitrimmer Dames - Trimmer voor Vrouwen & Dames

€ 39,95
Toon product

Scheerapparaat - Scheerapparaat met Trimmer - Scheerapparaat mannen - Neustrimmer - Nat & Droog Scheren - Baardtrimmer- Scheerapparaten
Scheerapparaat - Scheerapparaat met Trimmer - Scheerapparaat mannen - Neustrimmer - Nat & Droog Scheren - Baardtrimmer- Scheerapparaten

€ 59,00
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo