FB pix Schrijven Online - Van Dagboek Naar E-boek - Artikelpost

Schrijven Online - Van Dagboek Naar E-boek

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2003 | Aantal woorden: 681 | Datum: | 0 commentaar

Er ligt een schrijver in ons allemaal - wij zijn geboren creatieve-communicators. Praten doen wij ook allemaal, maar het schrijven is vaak (na de middelbare school) overgelaten aan de mensen met "echte" talent, terwijl de rest houden het bij een dagboek, of het oppervlakkige opstellen van een brief of wenskaart.

Dat is jammer want iedereen is in staat z'n schrijfvaardigheid te ontwikkelen... en schrijven online beidt mens een uitstekend gelegenheid voor zowel schrijven of gelezen worden.

Het eerste obstakel dat je tegenkomt als je wilt beginnen met schrijven is je inschatting van je eigen talent. Je denkt misschien dat je niet goed genoeg kunt schrijven... je pogingen tot-nu-toe hebben dat bevestigd...dus je oefent niet, je schrijft niet, en je wordt er niet beter in. Maar het schrijven, net als elke andere creatieve vak, ontwikkelt zich eenvoudigweg door het "doen".

Het beste manier te beginnen met schrijven online is door een simpel blog op te zetten. Een blog houden is nagenoeg hetzelfde als een dagboek houden - maar terwijl de kans klein is dat je je dagboek aan een ander laat zien, een blog "kan" gelezen worden door iedereen. Dat is niet te zeggen dat het werkelijk wordt gelezen (het moest eerst ontdekt worden tussen de miljoenen andere blogs online), maar het idee alleen dat het zou kunnen gelezen worden verplicht je bijna om je best te doen... en je schrijven serieuzer te nemen.

Een persoonlijke blog is het makkelijkste om mee te beginnen - schrijven over dingen die in je hart en hoofd liggen. Maar als je meer vertrouwen  en vaardigheid opbouw, zal je waarschijnlijk over dingen willen schrijven die meer voor anderen ook kunnen betekenen.

Dan ga je de stap maken naar een serieuze blog, met een bepaalde thema dat je inspireert - je hobby, je werk, je kennis, je ervaringen, je reizen, je pets, je familie, je operaties.... Je kan het niet zo gek bedenken, of er een "niche" blog ergens erover bestaat. Je begint zo'n blog om informatie, kennis en meningen te delen met anderen die ook interesse hebben in jou onderwerp... het is de bedoeling dat je gelezen wordt...en dat wil je ook.

Het is vrij makkelijk een "online publiek" te vinden - je kunt bijvoorbeeld artikelen schrijven en publiceren op deze site, of andere artikel-sites - sommige hebben een eigen "community" waar je een vrienden-kring kunt opbouwen met andere schrijvers en lezers.

In deze fase ben je al goed bezig met schrijven online, en hoe meer je schrijft hoe vlotter, makkelijker en vanzelfsprekender het wordt - nu kan je je als schrijver echt beschouwen.

Maar dan komt de droom van de meeste schrijvers... en eigen boek schrijven. Het internet biedt ook hiervoor een uitstekend kans - het schrijven van een e-boek. Door een e-boek te schrijven gun je jezelf absoluut vrijheid in zowel het schijven, het ontwerpen en het publiceren van je boek. Geen uitgevers te imponeren, en geen kosten voor printen of distributie. Je schrijft gewoon je boek, zet het om in een "PDF" format... dan laat je iedereen weten dat het bestaat. Je kan er ook geld aan verdienen als je dat wilt.

Er is een publiek ergens voor elke onderwerp en elke schrijfstijl... dus ook voor jou. Als je iets te zeggen hebt, als een verhaal in je hoofd zit, als je je meningen wilt delen,  is het nooit zo makkelijk geweest om je eigen stem te laten klinken. Als je wilt schrijven dan ga schrijven online. Je hebt de vrijheid, en geen verplichtingen... probeer het maar.

 Over de Auteur

Beleef je droom, wordt auteur en schrijf e-boeken met gemak.

Mike Monaghan is online schrijver en illustrator - hij heeft ook een e-boek geschreven over zijn passie voor cartooning. Zijn nieuwste blog gaat over Persoonlijke Ontwikkeling en heet NL Artikelen.com

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo