Shortlease: dit zijn de grote voordelen - Artikel Post - Artikel Marketing

Shortlease: dit zijn de grote voordelen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 81 | Aantal woorden: 568 | Datum: | 0 commentaar

Je kunt een auto kopen van eigen geld, een lening afsluiten of er eentje leasen. Een relatief nieuwe vorm om een auto te financieren is echter shortlease. In de basis is het vergelijkbaar met een ‘gewone’ leaseauto. Je krijgt een nieuwe auto, waarbij de leasemaatschappij zowel economisch als financieel eigenaar blijft. Hiervoor betaal je een vast, all-in maandbedrag met daarbij inbegrepen de kosten voor onderhoud, verzekering, eventuele reparaties en afschrijving.

Het grote verschil: shortlease is al mogelijk vanaf één maand en is hierna maandelijks of soms zelfs dagelijks opzegbaar. Je betaalt hiervoor in de regel een hoger maandbedrag dan wanneer je een auto voor meerdere jaren least. Wat zijn dan de voordelen van shortlease? Je leest het in het vervolg van dit artikel.

Shortlease biedt zekerheid tijdens een eerste contract

Heb je net een nieuwe baan waarvoor je dagelijks een stuk moet rijden? Dan krijg je waarschijnlijk niet meteen een jaarcontract, om maar te zwijgen over een vaste aanstelling. Veelal teken je in eerste instantie voor zes of zeven maanden. Bovendien geldt de eerste maand doorgaans als proeftijd. Natuurlijk ga je ervan uit dat je dit eerste halfjaar goed presteert en hierna een contract voor langere tijd krijgt. Je weet het echter nooit zeker.

Stel je voor dat je na dit halfjaar niet mag blijven en hebt een leasecontract voor drie jaar afgesloten. Dan zit je hieraan vast, terwijl je de auto op dat moment wellicht niet eens nodig hebt. Shortlease is in dit soort situaties een ideale optie. Je beëindigt het leasecontract wanneer je arbeidsovereenkomst ook afloopt en voorkomt zo onnodige kosten.

Shortlease: voor de kleine ondernemer

Ook als je actief bent als zzp’er of een klein bedrijf bezit, wil je het natuurlijk representatief voor de dag komen bij je klanten. Je wilt echter het liefst niet vastzitten aan langlopende contracten, aangezien je nooit weet hoe lang je zakelijke succes voortduurt. Of stel je voor dat je een baan hebt waarin de knaken vooral in de zomer verdiend worden, maar je in de winter vaak geen werk hebt? Dan wil je in de koude maanden, waarin je wellicht vaker thuis zit dan je zou willen, niet moeten betalen voor een auto die dagelijks op de dam staat.

Shortlease: voor de autoliefhebber

Naast praktische overwegingen kun je ook kiezen voor shortlease omdat je nu eenmaal een groot liefhebber bent van nieuwe auto’s. Je betaalt voor shortlease weliswaar iets meer, maar kunt desgewenst iedere maand in een nieuwe wagen rijden! Zo probeer je diverse modellen uit en kom je erachter welke auto nu echt het best bij jou past. De perfecte wagen gevonden? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om deze alsnog gedurende langere tijd te leasen!

Overigens hoeft shortlease niet per definitie duurder te zijn dan een ‘gewoon’ leasecontract. Vaak zijn er interessante lease aanbiedingen te vinden, waardoor je soms zelfs goedkoper uit bent dan wanneer je voor langere tijd zou leasen. Shortlease: iets voor jou?Over de Auteur

Blog door LeaseDeals, hét platform voor leasevergelijkingen. Zowel voor leaserijders als leaseaanbieders.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo