FB pix Snorfiets omkeuren naar bromfiets - Artikelpost

Snorfiets omkeuren naar bromfiets

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 256 | Aantal woorden: 487 | Datum: | 0 commentaar

Zoals je misschien wel weet is het vanaf 1 januari 2023 verplicht om een helm te dragen op een snorfiets. Op de bromfiets is dit al verplicht, maar nu zal dit ook gaan gelden voor de snorfiets. Veel eigenaren van een snorfiets willen nu hun snorfiets om laten zetten naar een bromfiets. Als je dan toch een helm moet dragen kun je dat ook net zo goed doen. Wel gaan daar een aantal dingen van aan vooraf voor dit kan. Wat zijn die dingen? En hoe laat je je snorfiets omkeuren naar een bromfiets? Dat lees je hier:

Snorfiets keuren

Om je snorfiets om te laten bouwen naar een bromfiets moet je langs bij een RDW-erkenninghouder. Op dit moment zijn dat er niet veel, maar vanaf 2 januari 2023 zijn er meerder bedrijven, zoals Joey Schaar , die een RDW-erkenninghouder zullen worden. Als je je snorfiets laat ombouwen dan komen daar twee zaken bij kijken: het ombouwen naar 45 km en een keuring door de RDW of door een RDW-erkenninghouder.

Tijdens de keuring worden er een aantal punten gecontroleerd. Deze dingen zijn: het motortype en het motornummer, de remschijven, de remblokken, de remslangen, de verlichting, de banden, de balhoofdlagers, de wiellagers, het chassisnummer en de snelheid.

Als je brommer nu aan alle eisen voldoet, ontvang je een tenaamstellingscode en uiteraard ook een kentekencard. Wanneer je het kentekenbewijs ontvangen hebt, kun je een geel kenteken aanvragen. Dit doe je bij een erkende kentekenplaatfabrikant. Ook moet je laten weten aan je verzekering dat je snelheid van je voertuig is aangepast.

De kosten

Wanneer je je snorfiets ombouwt naar een bromfiets, zit hier ook een prijskaartje aan. De kosten van de RDW zijn vaste kosten en deze bedragen 108 euro. De kosten voor een nieuw geel kentekenplaat kosten tussen de 25 en de 40 euro. Het totaalplaatje zal dus rond de 150 euro liggen. Wel kunnen de kosten variëren. Dat ligt aan de staat van de snorfiets, het model van de snorfiets en de service jouw scooter specialist aanbiedt. Voordelig uit zijn? Dan ben je bij Joey Schaar aan het goede adres

Keur jij je scooter om?

Ben jij van plan om je snorfiets om te keuren naar een bromfiets? Kijk dan van tevoren goed naar de vereisten en de kosten die hieraan vastzitten. Zo kom je niet voor verassingen te staan als je er eenmaal aan begonnen bent. Als je je snorfiets wel omkeurt naar een bromfiets, dan zeggen wij, veel veilige kilometers!Over de Auteur

Graag schrijf ik om te vermaken en informeren. Lees meer artikelen van mij ;)

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo