Soorten Innovatie - Artikelpost

Soorten Innovatie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 900 | Aantal woorden: 377 | Datum: | 0 commentaar

Innovatie, een term wat tegenwoordig steeds vaker terug komt. Maar wat is het eigenlijk en welke soorten innovatie bestaan er? Het woord Innovatie wordt gedefinieerd als volgt:

  • ‘Innovatie is de transformatie van ideeën in producten / diensten die kunnen worden gelanceerd op de markt

Kortom, een idee dat een product wordt wat algemeen beschikbaar wordt is dus innovatie. Een belangrijk criterum is dat het idee / product nieuw moet zijn voor de markt. Dus het idee van een bril en wanneer deze op de markt wordt gezet is dus geen innovatie. Voorbeelden van innovatie zijn de Google Glass, die een nieuwe dimensie toevoegd aan de bestaande bril zoals iedereen die kent.

Naast dat een innovatie nieuw moet zijn voor de markt zit er ook verschil in soorten innovatie. De meest voor de hand liggende zijn productinnovaties. Dit zijn, zoals in het voorbeeld, een verbetering of verandering van een bestaand product of een compleet nieuw product. Een ander soort innovatie is procesinnovatie. Dit wordt vaak wat minder gezien door de consument omdat dit meer voorkomt binnen bedrijven. Procesinnovatie maakt het mogelijk om bestaande processen te vernieuwen en te verbeteren. Naast dat, komt het vaak samen met product innovatie. Wanneer er dus een compleet nieuw product op de markt komt is er ook een nieuwe manier nodig van produceren van dit product. Concluderend kun je dus zeggen dat proces en product innovatie zeer aan elkaar gelinkt zijn en eigenlijk niet los van elkaar te zien zijn.

Naast product en proces innovatie is er ook verschil in 'vernieuwing'. Onderscheid kunnen we maken in incrementele innovatie en radicale innovatie. Radicale innovatie is bijvoorbeeld de smartphone ten opzichte van de GSM. Incrementeel slaat terug op verbetering van een huidig product. Bijvoorbeeld betere en zuinigere auto's. Innovatie is dus erg belangrijk en het is belangrijk om te weten waar je dit kunt plaatsen. Lees meer over innovatie op innovatie-site.nlOver de Auteur

Met een passie voor innovatie een zeer informatieve website opgezet. Alle facetten van innovatie komen aanbod, ideaal voor studie doeleinden of als achtergrond informatie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[360 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo