FB pix Steeds meer Danish Design in Nederlandse huishoudens - Artikelpost

Steeds meer Danish Design in Nederlandse huishoudens

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1108 | Aantal woorden: 640 | Datum: | 0 commentaar

Van oudsher staat Denemarken bekend om haar mooie designproducten. Zo is iedereen wel bekend met Bang & Oulofsen die zich al jaren onderscheiden met mooie typisch Deense design producten op het vlak van elektronica.

Een van de pioniers voor wat betreft Danish design is Hans J. Wegner. Hij was een Deens ontwerper en ambachtsman die als stelregel had dat hetgeen hij ontwierp simpel en functioneel moest zijn. Dit deed hij door in zijn ontwerpen dingen met zorg weg te laten, zoals hij dat zelf formuleerde.

Nog steeds is deze manier van werken een zeer kenmerkende  basis  bij Deense ontwerpers. Waar Hans J. Wegner vooral meubels ontwierp wordt er nu een breed scala aan producten door Deense ontwerpers gecreëerd. Hierbij kunt u denken aan kleding, keukenspullen, huisinrichting, horloges en zelfs telefoons. Kortom, alle gebruiksvoorwerpen waar de hedendaagse consumenten mee in aanraking komen worden in een stijlvol Deens jasje gestopt.

Danish design begint een steeds breder begrip te worden en voor steeds meer mensen een manier om hun identiteit te uiten. Zo ook in Nederland.  Zo zijn er de sierraden van Pilgrim die er stijlvol uitzien, maar vooral uitblinken door haar eenvoud. In de keuken vinden we o.a. het merk Joseph en Joseph, twee broers die zich hebben toegelegd op stijlvolle hedendaagse kitchenware.  Ook zeer populair in de Nederlandse keuken, toch een plek waar het gezin vaak samenkomt en veel vertoeft. Joseph en Joseph gaan prima op deze gewoonte in door met hun design van de keuken een leefruimte te maken.

Naast het design zijn ook de namen van sommige merken al een duidelijke voorbode van wat je van het product mag verwachten en zijn de namen op zich zelf al simpel en functioneel. Neem nou het merk “Small stuff”  een klein bedrijf dat zich richt op de kleine medemens. Hierbij kunt u denken aan baby en kinderkleding, maar ook speelgoed en inrichting va de kinderkamer. Kortom een geheel concept dat ook steeds populairder word bij hedendaagse huishoudens.

Naast deze voorbeelden zijn er nog legio merken die ondanks hun eigen karakter prima bij elkaar passen. Danish design staat toch voor simpel en functioneel en bijna alle merken hebben deze uitstraling.

Ook de Nederlandse bedrijven zijn zich steeds meer bewust dat Danish design een prima manier is om het karakter van een organisatie mee te uiten. Steeds meer organisaties laten zich bijstaan door bedrijven die helpen bij een perfecte styling van een organisatie waardoor zowel de uitstraling als de motivatie van medewerkers sterk verbeterd. Een organisatie met een jonge hedendaagse uitstraling waar gemotiveerd personeel te vinden is, onderscheidt zich op een positieve manier van haar concurrenten.

We kunnen in ieder  geval stellen dat Nederland klaar is voor Danish Design.           

 

 

 Over de Auteur

luxor schrijft voor www.alfems.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Danish Design horloge Pico Grey Gold IV16Q1271 - Grey - Analog
Danish Design horloge Pico Grey Gold IV16Q1271 - Grey - Analog

€ 156,60
Toon product

Danish Design Pico IV15Q1271 Dames Horloge – 32mm
Danish Design Pico IV15Q1271 Dames Horloge – 32mm

€ 135,00
Toon product

DANISH DESIGN RHINE IV24Q199
DANISH DESIGN RHINE IV24Q199

€ 79,96
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo