FB pix Tenten vergunningen - Artikelpost

Tenten vergunningen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2636 | Aantal woorden: 1094 | Datum: | 0 commentaar

Tenten vergunningen

Het verschilt per gemeente of er wel of geen vergunning nodig is voor het plaatsten van een tent. Ga je een tent huren, dan is het goed om eerst even te kijken naar alle regels omtrent dit onderwerp. Het is dan ook verschillend per gemeente aan welke eisen een tent moet voldoen en welke vergunningen hiervoor nodig zijn. Ook zijn er soms externe partijen die naast de benodigde vergunningen ook zelf nog bepaalde regels hebben opgesteld, zoals de brandweer en politie.

Bij het organiseren van evenementen zijn twee verschillende vergunningen gebruikelijk, namelijk:

  1. Evenementenvergunning

  2. Drankvergunning indien nodig

Evenementen vergunning

Of je een evenementenvergunning nodig hebt voor het organiseren van een evenement hangt van twee dingen af. Ten eerste is het per gemeente verschillend of een vergunning verplicht is. Elke gemeente heeft hier zijn eigen regels over, het is dus raadzaam om dit na te gaan bij de gemeente waarin jij een evenement wilt organiseren. Ten tweede is het ook afhankelijk van de omvang van het evenement. Vaak voldoet een melding bij de desbetreffende gemeente al bij de kleinere evenementen.

In een evenementenvergunning staat aan welke eisen de organisatie van het evenement zich moet houden. Zolang deze eisen worden nagestreefd, voldoet het evenement aan allerlei zaken zoals gezondheid en (brand) veiligheid, openbare orde en incidenten.

Drankvergunning

Ook bij deze vergunning geldt dat de regels per gemeente verschillend zijn. Zo hebben sommige gemeenten al standaard een drankvergunning in hun evenementenvergunning zitten. Bij andere gemeenten zijn de drank- en evenementenvergunningen twee aparte delen. Deze moeten dan ook apart van elkaar aangevraagd worden. Hierover is alle informatie beschikbaar bij de desbetreffende gemeente.

Vergunningen voor bedrijfsoplossingen

Als bedrijf heb je te maken met twee verschillende vergunningen. Dit zijn een omgevingsvergunning en een licht bouwvergunning. Ook hier verschilt het per gemeente welke van de twee vergunningen er nodig is.

Omgevingsvergunning

Voor de omgevingsvergunning is er het omgevingsloket. Dit is een overheidsinstantie waarbij u kunt controleren of een vergunning nodig is en hoe u deze aan kunt vragen.

Licht bouwvergunning

U heeft een licht bouwvergunning nodig wanneer u een tent plaatst aan uw huidige bedrijfsgebouw. Dit geldt ook in de gevallen wanneer de tent niet direct vastzit aan uw bedrijfsgebouw, maar wel voor een langere tijd zal blijven staan. Voor meer informatie over een licht bouwvergunning kunt u terecht bij uw gemeente.Over de Auteur

Tenten verhuur

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[200 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[98 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo