FB pix Tien keer Oh oh Den Haag! - Artikelpost

Tien keer Oh oh Den Haag!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1357 | Aantal woorden: 720 | Datum: | 0 commentaar

Makkelijk bereikbaar
Den Haag, studentenstad en politiek kopstuk op de kaart, is met bijna 500.000 inwoners een van de meer bruisende steden van Nederland. Alle treinen komen deze kant op en ook per auto is het een eitje (met ui?) om in het hart van de stad te komen. Bovendien is Den Haag een prima startpunt voor strandgangers: Scheveningen is vlakbij…

Veel groen
Voor een stad is Den Haag zeer groen. Door de stad liggen verschillende grote en kleinere verspreid, wat vooral in de zomer natuurlijk top is. Ook de Paleistuin of parkachtige lange, brede straten als de Lange Vijverberg met de Hofvijver geven Den Haag een groots en groen gezicht. Buiten de stad kunnen bosliefhebbers in bijvoorbeeld het Haagse Bos.

Politiek zover je kunt kijken
Den Haag is het politiek hart van Nederland. Behalve het paleis waar Koningin Beatrix woont, is het politiek wat hier de klok slaat. De regering komt samen in de Tweede Kamer (die te bezoeken is) en hier wordt een poging gedaan het land daadwerkelijk te regeren. De ministeries zijn over de stad verspreid en de kans is groot dat politieke figuren en ministers voorbij komen lopen over het Binnenhof. Een ander belangrijk gebouw is het Vredespaleis. Hier huist het Internationale Hof van Justitie en veel spraakmakende politieke rechtzaken worden hier afgehandeld.

Veel topevents
Den Haag is host voor een aantal zeer gerenommeerde events. Jaarlijks trekken duizenden muziekliefhebbers richting de stad voor evenementen als Crossing Border, Parkpok en uiteraard de enige echte Koninginnenach. Veel leden van de Nederlandse muziekwereld komen overigens uit Den Haag. Kane, Di-rect, Earth&Fire, Anouk en Golden Earring -om er maar een paar te noemen-; allemaal Haags.

Cultuur ten overvloed
Met de vele exposities en musea is Den Haag terecht een culturele topper te noemen. Een populaire toeristentrekker is Madurodam, waar zo ongeveer de hele wereld op miniatuurformaat is nagebouwd. Jaarlijks wordt de Tweede Wereldoorlog herdacht op het Malieveld.

Lokale lingo
Geen zorgen voor toeristen: iedereen spreekt hier Nederlands. Wat wil je ook met verplicht Engels vanaf de basisschool. En bovendien mag je ook niet anders verwachten van een stad waar politiek bedreven wordt!

Gastronomische topper
Den Haag staat bekend als de culinarie hoofdstad van Nederland en dat is niet zo vreemd. Een van de redenen hiervoor is namelijk de Indonesische keuken, wat de tweede keuken van het land is. De oudste en meest bekende Indonesische restaurants van Nederlands zijn in Den Haag te vinden. Maar uiteraard is er volop keus uit andere voedselnationaliteiten. Mexicaans, Frans, Chinees… probeer in elk geval -wie niet vegetarisch is- een keer langs te gaan voor een gehaktbal bij Dungelmann. Deze zaak stamt uit 1861 en is geroemd om de superieure gehaktballen (en vergeet in dat geval ook de kroketten niet!). Voor overige gezelligheid is de Bierkade een must, ook wel bekend als Avenue Culinaire vanwege de vele gezellige en lekkere eetgelegenheden in de oude grachtenpanden.

Doe een drankje
Zoals dat hoort met een studentenstad: overal is een lekker drankje te halen. In elke straat en op elk plein zijn kroegen of barretjes te vinden. En natuurlijk zitten hier niet alleen studenten. Proost!

Life's a beach
Pak de tram in de stad en voordat je het weet sta je oog in oog met de Noordzee. Het strand is dus dichtbij! De boulevard en haar vele bars, restaurants, clubs en casino's is wereldberoemd in eigen land. In de zomer is het hier loeidruk, want het strand is the place to be. Wie wil kan lekker gaan zwemmen, om daarna helemaal niets meer te hoeven. Lekker eten en drinken, goed gezelschap: wie vindt het strand nou niet top?

Winkelwalhalla
Met twee grote winkelcentra is Den Haag een ideale stad voor shoppers. Uiteraard zijn er verder genoeg straten vol winkels te vinden, afgewisseld door leuke kroegen of restaurantjes. De Haagse Markt is de grootste permanente markt van Europa. Hier is wekelijks markt op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Wie maakt me los!

Over de Auteur

Den Haag heeft voor iedereen wel iets te bieden. De stad staat bekend om politiek, het strand, de musea en het uitstekende eten. Het is niet vreemd dat toeristen (en Nederlanders) vaak terug komen naar Den Haag. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

R2B® Telefoonhouder Fiets Waterdicht - 360 Graden Rotatie - Zwart - Gsm Houder Fiets - Accessoires - Fiets Telefoonhouder - Fietshouder - Ook voor scooter & motor - Model Den Haag
R2B® Telefoonhouder Fiets Waterdicht - 360 Graden Rotatie - Zwart - Gsm Houder Fiets - Accessoires - Fiets Telefoonhouder - Fietshouder - Ook voor scooter & motor - Model Den Haag

€ 24,99
Toon product

Tomado Denhaag Radiator/Balkon Droogrek - 9m Drooglengte - Mat Zwart
Tomado Denhaag Radiator/Balkon Droogrek - 9m Drooglengte - Mat Zwart

€ 21,17
Toon product

Metaltex Den Haag Droogrek - 9m Drooglengte - Ophangbaar - Zilvergrijs
Metaltex Den Haag Droogrek - 9m Drooglengte - Ophangbaar - Zilvergrijs

€ 20,62
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo