FB pix Tien redenen om de vacatures in Rotterdam te checken - Artikelpost

Tien redenen om de vacatures in Rotterdam te checken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1560 | Aantal woorden: 637 | Datum: | 0 commentaar

Architectuur
Er wonen meer dan 600.000 inwoners in Rotterdam, dé architectuurstad van Nederland. Al van veraf zie je de imposante skyline, met de Euromast en de Erasmusbrug als typerende landmarks. Wolkenkrabbers zijn in aanbouw en ook het Centraal Station wordt verbouwd tot een hypermodern stedenbouwkundig kunstje. Oude frabriekspanden en pakhuizen worden herbruikt en krijgen nieuwe bestemmingen.

Festivals & Evenementen
Rotterdam biedt het hele jaar door events zoals festivals, sport- en cultuurevenementen. Het is niet zonder reden dat de stad in 2010 wederom is uitgeroepen tot Evenementenstad van het jaar.

Sport
Sportfreaks kunnen helemaal los gaan in Rotterdam. Een kleine greep uit het grote spektakelaanbod is Bavaria City Racing, de Rabobank Zesdaagse voor wielrenners en een aantal high profiel tennistoernooien. Niet te vergeten: de Tour de France startte in 2010 in de havenstad, een unicum dat niet veel steden kunnen navertellen.

Ahoy'
Met de poparena Ahoy' biedt Rotterdam een van de bekendste en beste concertlocaties van het land. Hier treden de grote namen op en ook het jaarlijkse North Sea Jazz vindt plaats in Ahoy'. North Sea Jazz is door Time Magazine uitgeroepen tot een van de Top Ten Events In The World. Alsjeblieft, Rotterdam!

Eten en drinken
Lekker eten is in Rotterdam absoluut haalbaar. Sterker nog, de stad is uitgeroepen tot Culinaire Hoofdstad van 2010. Van een lekkere exotische maaltijd tot klassiek Frans gerecht: alle gerechten uit veel verschillende keukens zijn beschikbaar in de vele toprestaurants en eetcafés. Aanrader is, niet alleen vanwege de locatie, zeker Hotel New York. Verderop ligt cruisehotel De Rotterdam. Hoewel dineren toch beter in de stad kan worden gedaan, is de locatie meer dan top. Aan het water zijn er sowieso erg veel eetmogelijkheden, variërend van lokale hap tot haute cuisine op wereldniveau.

Stappen in Rotterdam
Dansen en loungen met een cocktail, even een biertje drinken en lekker bijpraten: in Rotterdam is steeds meer keus. De undergroundscene is een podium voor opkomende bandjes en is een totaal andere belevenis ten opzicht van het clubleven. Maar wel leuk! In 2010 werd Rotterdam uitgeroepen tot Beste Poppodium van Nederland. Een rustig drankje doen kan bij café De Witte Aap. Backpackbijbel Lonely Planet verkoos deze kroeg als beste bar ter wereld.

De grootste havenstad ter wereld
Oud nieuws natuurlijk. De sfeer van de Rotterdamse havens is te proeven en te beleven bij Futureland, een interactieve kennismaking met de grootste haven van Europa. UIteraard zijn ook boottochtjes mogelijk langs dit grote gebied, vooral in de zomer een aanrader!

Van onderen!
Vanaf de platforms van de Euromast is er een spectaculair uitzicht over de stad en de havens. Niet bestemd voor mensen met hoogtevrees! Deze streep in het landschap is 185 meter hoog en in de zomer kan men hier van abseilen.

Shoppen
Voor retail therapie zit je goed in Rotterdam. De Koopgoot (de Lijnbaan en in de Beurstraverse) biedt grote merken bij elkaar. Sowieso zijn er veel verschillende winkelgebieden. Van populair in een megastore tot exclusief in een kleine boetiek: geld uitgeven of window shopping is een garantie!

Kunst en cultuur
Poëzie, muziek, maar vooral film geven Rotterdam een cultuurgezicht. Het International Film Festival Rotterdam vertoont bijvoorbeeld twaalf dagen lang onafhankelijke, innovatieve en experimentele films voor alle doelgroepen. Wereldberoemde sterren (vooral in eigen, maar ook uit het buitenland) maken graag hun opwachting. Nu jij nog!

 

Over de Auteur

Rotterdam heeft het allemaal: shoppen, eten&drinken, de hele nacht feesten…en leuke banen zijn er ook! Check de vacatures Rotterdam hier!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo