Tips om sinterklaas te vieren! - Artikelpost

Tips om sinterklaas te vieren!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 202 | Aantal woorden: 892 | Datum: | 0 commentaar

Sinterklaas, het feest van het jaar in Nederland. Sinterklaas is het feest waarbij de grote man Sinterklaas van 397 jaar oud met de boot vol cadeaus uit Spanje komt varen met zijn pieten. Hij komt 3 weken voor de grote dag, 5 december; pakjesavond. Op pakjesavond komt Sinterklaas langs alle deuren en brengt alle kinderen cadeaus! Alleen wie zoet was kreeg lekker en wie stout was de roe. Maar wat zijn goede tips om Sinterklaas te vieren en hoe maak je pakjesavond zoals geen een pakjesavond is geweest? Dat lees je hier!

Lekkernijen voor jouw pakjesavond thuis

Pakjesavond; de avond waar elk kind naar uit keek nadat ze een paar keer ervoor hun schoen mochten zetten. Bij pakjesavond komt er altijd een juten zak met een heleboel cadeaus voor heel de familie. Je kunt pakjesavond ook met de hele familie vieren. Dan krijgt iedereen cadeaus, je opa, je tante, nichtje en jijzelf. Dit is een traditie die dit tot zover ieder jaar voortzet, alleen dit jaar is het bij jullie. Wat nu, welke hapjes en wat is leuk om te halen?

Als je denkt aan sinterklaas dan komen al heel snel de ideeën naar boven. Pepernoten denk je gelijk aan, deze kunnen dan ook niet ontbreken in de sinterklaasperiode. Maar als je niet van blanke pepernoten houd, neem je pepernoten met een laagje er omheen. Puur, melk of wit, alles is lekker. Als je nu al aan chocola denkt, kun je maar net zo goed ook chocoladeletters in huis halen. Dit is een super leuke touch aan jouw pakjesavond. Koop voor opa en oma een mooie chocoladeletter bij de bakker, die erg mooi en extra versierd zal zijn.

Er zijn allerlei sinterklaas lekkernijen waar je uit kunt kiezen. Je hebt boxen die speciaal zijn samengesteld voor jou en makkelijk te gebruiken zijn. Hier zitten zakjes pepernoten in, chocoladeletters en chocolademunten. Maar de belangrijkste worden nu compleet vergeten. Denk aan speculaas! Ja, jij krijgt er ook al zin in. Ook heb je de amandelstaaf, de speculaas amandelstaaf en een amandelletter, dit is een heerlijke touch voor op pakjesavond.

Waar haal je deze lekkernijen allemaal?

Je hebt nu een idee welke lekkernijen je wilt halen, alleen waar haal je deze? Je kunt ze bij een supermarkt halen, al is dit wel standaard. Dit jaar is het bij jou thuis en kan je de belangrijkste dingen ook bij de bakkerij halen.

Voor jouw ouders kan je kiezen om een mooie chocoladeletter te halen die bij de bakker gemaakt wordt. Deze worden extra versierd en zien er erg mooi uit. Dit zal hun avond helemaal afmaken, maar denk ook aan strooigoed. Bij de parade vroeger gooide de pieten altijd met strooigoed. Dit waren pepernoten met lekkernij erin zoals tum tums en deze zijn als lekkerste te halen bij de bakker. Vers afgebakken pepernoten en lekkere vers gemaakte snoepjes. Ten slotte kun je alles van de bakkerij ook nog eens zelf personaliseren. Dit maakt het nog meer eigen en dan kan jouw pakjesavond met de familie niet meer stuk!Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[149 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo