Tips voor het kopen van een boot - Artikelpost

Tips voor het kopen van een boot

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 183 | Aantal woorden: 713 | Datum: | 0 commentaar

Lijkt het je leuk om een boot in bezit te hebben? Als jij bij het water woont, of woonachtig bent op een plaats in de buurt van water, dan is het natuurlijk ook leuk om een boot te hebben. Het is heerlijk ontspannend. Je kunt optimaal genieten van het water en je kunt varen naar verschillende leuke plaatsen. Bij Zijlmans Jachtbouw worden boten verkocht, maar waar moet jij goed naar kijken als het gaat om een boot kopen? In dit artikel geven wij enkele tips.

Betrouwbaarheid verkoper identificeren

Voordat je gaat besluiten om een boot aan te kopen, is het belangrijk om na te gaan of de verkoper wel betrouwbaar is. Een groot probleem is namelijk dat er veel oplichters zijn. Het laatste waar je zin in hebt is het volgende: je hebt een leuke boot gekocht. Hij ziet er prachtig uit, maar vervolgens blijkt dat er allerlei problemen met de boot zijn. Dat is natuurlijk zeer tragisch te noemen, want zie dan maar eens je geld nog terug te krijgen. Omwille van die reden moet je dus eerst kijken of de verkoper wel betrouwbaar is. Je kunt beter iets meer geld kwijt zijn voor een goede boot, maar dat je er vervolgens geen problemen mee hebt.

Een proefvaart maken

Voordat je een boot gaat aankopen, is het belangrijk om een proefvaart te maken. Je kunt dan zien of de boot werkt en ook eventuele problemen zijn zeer snel waarneembaar. Wil de verkoper deze proefvaart niet met jou maken? In dat geval is het aan te raden om niet voor die boot te gaan. Aangezien dat al voldoende reden kan zijn dat er iets mis is met de boot.

Schriftelijke vastleggen

Het is ook altijd belangrijk om een koop schriftelijk vast te leggen. Mochten er dan eventuele problemen ontstaan, dan kun jij bijvoorbeeld naar de rechter gaan. Als je het niet schriftelijk hebt vastgelegd, dan heb je letterlijk geen poot om op te staan. Weet je niet wat er allemaal schriftelijk moet worden vastgelegd? Je kunt dan ook een expert vragen om dit voor jou te doen.Over de Auteur

Specialist op gebied van de botenhandel

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[360 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo