Trouw, bestaat dat nog? - Artikel Post - Artikel Marketing

Trouw, bestaat dat nog?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: RomanticGirl
Gezien: 685 | Aantal woorden: 437 | Datum: Wed, 9 Mar 2011 | 0 commentaar

 

Luister naar een paar willekeurige gesprekken tussen jongeren en je zou direct het tegendeel geloven. Trouw zijn aan een partner lijkt niet echt meer de norm, maar schijn bedriegt vaak. Het antwoord op de vraag of iemand trouw moet zijn, ook voor het huwelijk, hangt voor een belangrijk deel af van het gezelschap waarin iemand verkeert.  Waarom bestaan er nog trouw- of verlovingsringen?

Macho’s

Sommige mannen hebben de neiging om onder vrienden op te scheppen over hun seksuele escapades, ook als ze getrouwd zijn. Daarbij is de aard van het gezelschap doorslaggevend. In gezelschap van een bevriend stel passen deze mannen hun taalgebruik aan en blijven de escapades helemaal achterwege. De vraag of die escapades allemaal waar gebeurd zijn, dringt zich op. Dat doet overigens weinig af aan de verbroederende functie van de verhalen.

Meiden

‘Meiden’ praten over trouw en ontrouw eigenlijk niet zo anders dan mannen. Aan hartsvriendinnen vertellen ze wellicht de waarheid over hun relatie (die met hun echtgenoot of vriend), in grotere groepen vertonen ze het hetzelfde gedrag waarop mannen vaak afkeurend worden aangesproken. Gedetailleerde verhalen en fantasieën zijn daarbij heel gebruikelijk, met de vrouw in de hoofdrol natuurlijk. Girl power?

Cultuur

In onze westerse samenleving is het niet meer taboe om er losse normen en waarden op na te houden. Toch tilt menigeen zwaar aan ontrouw. Door de uitgebreide verkenningsfase voor geliefden die in onze cultuur is ingebouwd, is het doen van een belofte van trouw een statement waar je niet omheen kunt.

Sociale druk

Maar ook sociale druk of religie kunnen een ontrouw aangelegd persoon ertoe bewegen zich te binden aan een partner en die trouw te beloven. In dat geval is de belofte weinig waard, maar de druk uit de omgeving zou voldoende kunnen zijn om daadwerkelijke ontrouw  te voorkomen. Dat maakt de vraag of trouw nog bestaat tamelijk ongenuanceerd. We weten dat het antwoord ‘ja’ moet zijn. Maar hoeveel van ons geloven dat de scheiding tussen ‘echte’ trouw en neiging tot ontrouw absoluut is?Over de Auteur

Stoere mannen en vrouwen praten graag over hun seksuele veroveringen en verrichtingen. Waar is de trouw gebleven? Wat zijn trouwringen waard als de drager in gedachten of daadwerkelijk ontrouw is?

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo