Trouwen: wat komt er allemaal bij kijken? - Artikelpost

Trouwen: wat komt er allemaal bij kijken?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 347 | Aantal woorden: 626 | Datum: | 0 commentaar

U wilt gaan trouwen. Erg leuk natuurlijk, maar wat komt er nou allemaal bij kijken? Aan welke dingen moeten gedacht worden? Wie nodig ik uit? Welke trouwringen kies ik? Allemaal vragen die u zichzelf moet stellen voordat het trouwen écht kan gaan beginnen. Om ervoor te zorgen dat u niks over het hoofd ziet, raad ik het u aan om deze blog van begin tot het einde te lezen.

Het begin

Om te beginnen, moet de datum van de huwelijksdag vastgelegd worden. Dan moet u gaan nadenken over een gepaste locatie en het tijdstip. Dan heb ik het over de trouwlocatie, locatie voor receptie, diner en feest. Ook handig om een ruime tijd van tevoren te doen: in ondertrouw gaan. Dit is eigenlijk niets meer dan het officieel aan de gemeente doorgeven dat u gaat trouwen. Ook moet u afspraken maken met een ambtenaar en met een pastor of predikant. Het budget: hoeveel wilt u uitgeven? Maak een begroting. Dan iets waar u vast niet te lang mee wilt wachten: het uitzoeken van de bruidskleding. Een soms stressvol, maar ook een bijzonder mooi moment voor vele bruiden en bruidegoms. Maak samen een draaiboek voor de voorbereidingen. En als dit voor u van toepassing is: plan tijdig de huwelijksreis. Vervolgens moet je denken aan een band. Oriënteer jezelf ook goed op een bruiloft verzekering. En denk vast na over wat voor een soort/kleur ring u mooi vindt: rosé, goud, zilver. Als u hier vast over nadenkt is de eerste stap wat ringen betreft al een stuk minder lastig.

Vervolgens…

Het begin is er. De bruiloft komt dichterbij en u heeft al een gedeelte netjes geregeld. Nu komen de volgende zaken aan de orde: stel een gastenlijst samen. Kies het bruidspersoneel, de getuigen en de ceremoniemeester. Reserveer eventueel een bruidssuite. Kies samen het trouwvervoer uit. Om niet te vergeten: regel bij uw werk de vrije dagen die u wilt opnemen. Ook moet u bij een drukkerij het drukwerk regelen en de uitnodigingen versturen. En dan… misschien wel één van de leukste dingen die u uiteraard niet vergeet: het uitzoeken van de trouwringen. Ook kunt u eventueel een cadeautje geven aan de getuigen, ceremoniemeester en/of aan het bruidspersoneel. (Her)bevestig alle gemaakte afspraken. Ook handig om te doen is om uw trouwschoenen vast in te lopen, zodat u op de bruiloft geen kramp of zere voeten krijgt. Als u op huwelijksreis gaat, denk dan aan een visum en vaccinaties die u misschien nodig heeft. Pas de trouwkleding een aantal keren aan, maak een afspraak met de kapper en met een schoonheidsspecialist etc, bekijk als kers op de taart chique bruidssieraden, bespreek het draaiboek met de getuigen en het bruidspersoneel. Pak eventueel de koffers voor de huwelijksreis en om niet te vergeten: leg de trouwringen klaar. Nu kan de trouwerij beginnen! Voor voordelige trouwringen kun je terecht bij Trouwringenvoordeel.

 

 Over de Auteur

Scherpe teksten. Leuke artikelen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo