Uitjes in Den Haag - Artikelpost

Uitjes in Den Haag

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 923 | Aantal woorden: 1659 | Datum: | 0 commentaar

Den Haag is niet de hoofdstad van Nederland, maar het vervult wel een belangrijke rol. De (meeste) ambassades en ministeries zijn in Den Haag gevestigd. Daarnaast maken het Internationaal gerechtshof en Internationaal Strafhof van Den Haag een belangrijke plaatst van de Verenigde Naties. Het is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland.

Wat kun je doen in Den Haag

Buiten dat Den Haag een belangrijke politieke stad is, kun je veel verschillende uitjes doen in Den Haag. Ze hebben natuurlijk verschillende winkels en een winkeldag kun je er dan ook goed vullen. Maar als je geen zin hebt in winkelen zijn er tal van andere mogelijkheden. Hieronder zullen er enkele worden uitgelicht.
  • Escher in het Paleis

  • Wandelen in Park Sorghvliet

  • SEA LIFE Scheveningen

Escher in het Paleis

Maurits Cornelis Escher was een Nederlandse kunstenaar welke bekend staat om zijn creaties welke veelal gebaseerd zijn op gezichtsbedrog en vele van zijn creaties kunnen geen werkelijkheid zijn. Éen van zijn bekendere werken heet ‘Lucht en Water’, hierin gaan vlogels over in vissen door gebruik te maken van licht en schaduw.

Bij Escher in het Paleis kun je zijn werken permanent bewonderen. In Den Haag is dit het enige openbare gebouw waar je de oude paleisfunctie nog kunt ervaren.

Bij Escher in het Paleis kun je altijd rond de 150 werken zien. Het hoogtepunt welke je kunt bewonderen in zijn 7 meter lange houtsnede waarin je de koppeling van eeuwigheid en oneindigheid kunt ervaren.

Wandelen in Park Sorghvliet

Park Sorghvliet is Staatseigendom en Rijksmonument. Het beheer wordt gehouden door het Rijksvasgoedbedrijf welke een onderdeel is van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningkrijksrelaties. Het park werd aangelegd door raadspensionaris Jacob Cats welke ook dichter was. Hij liet er het ‘Catshuis’ bouwen, welke de ambtswoning van de minister-president is en welke ook als rijksmonument wordt beschouwd.

Het park herbergt overblijfselen van de Franse en Engelse landschapsstijl. Dit is te zien aan de bruggetjes en aarden wallen welke er te vinden zijn. Het park staat bekend om zijn stinsenflora en is een plek waar je lekker tot rust kunt komen. Toegang is alleen mogelijk met een geldig bewijs welke je bij de VVV kunt halen.

SEA Life Scheveningen

Bij SEA Life Scheveningen kunt u meer dan 3000 dieren vinden welke zich verspreid over meer dan 50 aquaria bevinden. Door in de onderwatertunnel te lopen waant u zich in tropische wateren. Hier kunt u genieten van prachtige koralen, haaien, zeepaardjes en nog veel meer.

Dagje Den Haag

 

Als u een dagje Den Haag wilt doen, dan kunt u Den Haag op verschillende manieren bereiken. U kunt ervoor kiezen op met het openbaar vervoer te gaan, zoals bus of trein. Dan kunt op op het station uitstappen. Gaat u met de auto? Houdt dan de files in de gaten, de wegen naar Den Haag kunnen (vooral in de zomer) erg druk zijn. Parkeren in Den Haag kan op verschillende punten, dus u kunt uw auto altijd kwijt.


Over de Auteur

Sanne Vermeulen schrijft graag over mode en lifestyle, vrije tijd, koken en wonen en over alles wat met online te maken heeft.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Groeten uit Den Haag
Groeten uit Den Haag

€ 29,95
Toon product

Den Haag in de jaren '50
Den Haag in de jaren '50

€ 29,85
Toon product

Historische kaart, plattegrond van de stad Den Haag,  gemeente s Gravenhage stad in Zuid Holland uit 1867 door Kuyper van Kaartcadeau.com
Historische kaart, plattegrond van de stad Den Haag, gemeente s Gravenhage stad in Zuid Holland uit 1867 door Kuyper van Kaartcadeau.com

€ 15,00
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo