Unigro: het begon als een familiebedrijf - Artikel Post - Artikel Marketing

Unigro: het begon als een familiebedrijf

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: jkameel
Gezien: 563 | Aantal woorden: 373 | Datum: Thu, 5 Sep 2013 | 0 commentaar

Unigro, de marktleider in België als postorderbedrijf is ontstaan in Sint Niklaas als familiebedrijf. Het bedrijf heef als kenmerkende eigenschappen dat het flexibel, amibitieus en progessief is. 

Net na de oorlog, in tijd van economische wederopbouw begon in Sint Niklaas een klein familiebedrijf wat zich richtte op de Nederlandstalige en Franstalige markten van Belgie. Dankzij slim inspelen op deze tweetaligheid door middel van een catalogus, waaruit mensen hun producten konden bestellen, groeide Unigro al snel uit als een begrip in België. Sterker nog, het begon een marktleiderschapspositie te creëren die min of meer onfeilbaar leek in die tijd. 

Maar tijden veranderen. Doordat de wereld kleiner werd door de snelle vervoersmogelijkheden en de mondialisering toenam, werd het al snel lastig om een marktleiderschapspositie te behouden, omdat ook de concurrentie meer en meer toenam. Hierdoor was het bedrijf Unigro genoodzaakt om te gaan fuseren met het machtige bedrijf 3 Suisses International, wat zoals de bedrijfsnaam al aanduidt, sterk bezig was met internationaal zakendoen. 

Dankzij sterk leiderschap binnen Unigro - 3 Suisses International werd het bedrijf Unigro binnen afzienbare tijd weer marktleider in België. Vandaag de dag weet het bedrijf zich online goed te profileren met een webshop en heeft het duidelijk zijn verkoopkanalen op internet weten te vinden. Al met al is de online strategie van Unigro effectief, aangezien er meer en meer verkopen via online worden gerealiseerd. 

Niet alleen is de online aanwezigheid goed voor de naamsbekendheid van het bedrijf, maar ook voor klantenbinding en acquisitie een prima methode. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van e-mail marketing, het hebben van een webshop en als aanvulling nog een goede klantenservice, waaronder telefonische bereikbaarheid.

De toekomstverwachting van Unigro is dan ook positief. Het bedrijf heeft een steeds sterkere positie op de Belgische markt, zowel Nederlandstalig als Franstalig en dagelijks weten vele (nieuwe) klanten hun weg te vinden naar dit (voormalige) postorderbedrijf.

Over de Auteur

Auteur is een onafhankelijk schrijver die helpt de juiste informatie te vinden op de juiste plek

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo