Vacuüm verpakken –welke machines zijn er en waar kunnen deze voor gebruikt worden? - Artikel Post - Artikel Marketing

Vacuüm verpakken –welke machines zijn er en waar kunnen deze voor gebruikt worden?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Sannebruijl
Gezien: 1330 | Aantal woorden: 626 | Datum: Sun, 24 Jul 2011 | 0 commentaar

 

Tegenwoordig is het mogelijk om vacuüm verpakkingen voor steeds meer verschillende soorten producten te gebruiken. Gezien het feit dat enige duidelijke uitleg op dit gebied ontbreekt, is er hieronder een overzicht weergegeven van de verschillende machines waarmee producten vacuüm verpakt kunnen worden en voor welke producten deze machines geschikt zijn.

 1.     Krimpverpakken

De methode krimpverpakken kan worden uitgevoerd door zogenaamde “krimpsealers” en “tunnels”. Deze machines voorzien een product van een doorzichtige en strakke verpakking. Op deze manier kunnen diverse producten met verschillende afmetingen in vacuüm worden verpakt. Deze machines zijn geschikt voor producten zoals boeken en puzzels, maar ook voor bijvoorbeeld groenten en bonbons.
2.     Doorloopsealers

De zogenaamde doorloopsealers zijn verpakkingsmachines met een transportband. Hierdoor is het mogelijk om aan de lopende band producten in kant-en-klare zakjes te verpakken. Deze machines zijn geschikt voor de kleinere producten zoals snoep en onderdelen.

3.     Traysealers

Zoals de naam doet suggereren zorgen deze machines ervoor dat “trays” (bakjes) in vacuüm verpakt worden. Dit wordt veelal onder beschermende atmosfeer gedaan, ook wel bekend als MAP (Modified Atmosphere Packaging). Door producten op deze manier te verpakken wordt de houdbaarheid van de producten verlengd. Deze methode is uitermate geschikt voor cateringbedrijven en wordt gebruikt voor maaltijden, groenten, soepen, vers fruit, vlees en vis.

4.     Medische sealers

Er zijn tegenwoordig ook diverse soorten sealmachines die voor medische doeleinden worden gebruikt. Zo zijn er medische vacuümsealers, medische bandsealers, en medische impulssealers. Het voordeel van vacuüm in de medische industrie is dat producten op een hygiënische en gemakkelijke manier verpakt kunnen worden.

Samenvattend is het duidelijk dat vacuüm verpakkingen voor diverse doeleinden gebruikt kunnen worden. Bovenstaand zijn enkele machines genoemd die producten in vacuüm kunnen verpakken. Naast deze zijn er nog vele andere verpakkingsmachines beschikbaar en bieden enkele bedrijven zelfs de mogelijkheid om machines op maat te ontwikkelen. Indien u op zoek bent naar een verpakkingsmachine zijn er diverse bedrijven die u daarbij kunnen helpen.

Over de Auteur

Hallo, mijn naam is Sanne Bruijl en ik ben geinteresseerd in de Horeca en de onderwerpen die hier op aansluiten. Van tijd tot tijd vind ik het leuk om hier wat over te schrijven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[389 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[114 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo