Veilig klussen doe je zo! - Artikelpost

Veilig klussen doe je zo!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 203 | Aantal woorden: 680 | Datum: | 0 commentaar

Houd jij ook zoveel van klussen? En doe je het regelmatig? Dan is het goed om na te denken over de veiligheidsmaatregelen die je neemt tijdens het klussen. Je kunt al snel ongelukjes krijgen of langdurig schade oplopen als je niet gebruik maakt van de juiste materialen. 

Ogen en oren 

Je ogen en oren zijn je lief. Draag daarom bij het zagen en boren altijd een veiligheidsbril. Zo voorkom je dat er eventueel splinters in je ogen komen. Daarnaast is het ook belangrijk om je oren te beschermen. Je kunt al snel gehoorschade oplopen met de luide apparatuur waar er vaak mee geklust wordt. Zorg er dus voor dat je een geluiddempende koptelefoon draag. Wil je liever iets minder groot? Dan kun je ook otoplastieken aanmeten. Dit zijn gehoordoppen die eruit zien als de standaard muziek oordoppen. Deze zijn een stuk smaller én beschermen nog net zo goed. 

Handen en voeten 

Natuurlijk moet je ook goed jouw handen beschermen. Het meeste van het werk doe je immers ermee. Goede werkhandschoenen zijn daarom essentieel. Als je een keer misslaat met de hamer, dan scheelt het dat je beschermende handschoenen draagt. Ook voor je voeten is bescherming belangrijk. Hoe vaak hoor je wel niet dat iemand op een spijker is gaan staan. Ouch. Om dat te voorkomen zijn er gelukkig heel veel werkschoenen op de markt. Ook met bijvoorbeeld een stalen neus. Zo zijn jouw voeten ook beschermt als je iets laat vallen. 

Ademen

Bij het klussen kun je ook nog een andere soort schade oplopen. Namelijk door het inademen van schadelijke stoffen. Zorg er daarom voor dat je bij het zagen of boren ook een mondmasker draagt. Op deze manier heb je minder risico op schade.




Er zijn dus veel dingen waar je aan kunt denken bij de veiligheid met het klussen. Het is soms een investering, maar je weet wat ze zeggen: Veiligheid staat voorop!

Over de Auteur

Bij Delftechniek kun je gemakkelijk je otoplastieken laten opmeten!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[350 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo