Veiligheid op de werkplaats staat op nummer 1! - Artikel Post - Artikel Marketing

Veiligheid op de werkplaats staat op nummer 1!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 109 | Aantal woorden: 593 | Datum: | 0 commentaar

Vaak zijn er vele voorschriften wat veiligheid betreft per industrie. Het is namelijk wel zo netjes dat de werknemers veilig terug van werk komen na een lange dag zwoegen. Maar op wat voor dingen moet je nou precies letten als werkgever? In dit artikel worden een aantal dingen genoemd.

Werkschoenen

Voor verschillende sectoren zijn werkschoenen van belang. Zowel in de retail als in een magazijn of zelfs in de zware industrie zijn werkschoenen nodig. Aangezien elk werk een andere veiligheidsklasse kent, zijn er verschillende soorten werkschoenen geklasseerd van S1 tot en met S5. Hierbij heeft elke variant weer andere soort eigenschappen. Kijk goed naar welke klasse ideaal is voor het werk wat jouw werknemers moeten uitvoeren!

Otoplastieken

Werken je werknemers in een omgeving met veel geluid? Zorg er dan voor dat iedereen voldoende beschermd is. Anders wordt praten erg lastig en kunnen de medewerkers gehoorschade oplopen. Vanaf 85 dB(A) is het verplicht om je werknemers otoplastieken te laten dragen. Zorg ook dat je werknemers otoplastieken aanmeten voor een volledige bescherming van het oor. Laat je werknemers elk jaar de otoplastieken op lekken checken, zodat het duidelijk is wanneer deze vervangen moeten worden. Daarnaast gaan otoplastieken gemiddeld 4 à 5 jaar mee.

Veiligheidskleding

Ook is het dragen van veiligheidskleding erg van belang voor de veiligheid. Zo heeft dit soort kleding bijvoorbeeld een beschermende laag tegen spatten, vonken en hitte. Zorg er wel voor dat de kleding goed gewassen wordt. Anders gaat de beschermende laag van de kleding af. Neem dit ook vooral in eigen handen of laat een professional dit doen. Mocht je de kleding liever niet wassen, dan is er een kans dat brandbare stoffen er op blijven zitten. Een absolute no go dus!Over de Auteur

Lees de leuke blogs van Delftechniek!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[242 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo